1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

SODES kaynaştırıyor

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığınca, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında İl Emniyet Müdürlüğünce risk guruplarındaki çocuklara yönelik hazırlanan proje kapsamında Vali Ramazan Sodan, Vali Yardımcısı Aydın Börü ve Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, çocuklarla ve aileleriyle kaynaşma yemeğinde bir araya geldi.

Risk guruplarındaki çocukların aileleri ile birlikte rehabilite edilerek suçu azaltmak ve çocukları topluma kazandırmak amacıyla başlatılan 'Çocukların Topluma Uyumunu Sağlamak' adlı proje çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi tarafından sürdürülen proje kapsamında polisevinde verilen yemekte biraraya gelen çocukları ve aileleri protokol üyeleri ve arkadaşları ile eğlenerek, sohbet ettiler. Yemeğe katılan protokol üyeleri farklı masalardaki ailelerin ve çocukların yanına oturdular.

Hükümetin SODES'e önem verdiğini ve bu kapsamda güzel çalışmalar yaptığını söyleyen Vali Ramazan Sodan, gençlere kendi çocukları gibi gelecek sağlamak için çalıştıklarını kaydetti. Çocuklara kendilerinin kadar ailelerinde sahip çıkmasının önemli olduğunu vurgulayan Vali Sodan, bu projelerin çocuklar için yararlı olacağına inandığını sözlerine ekledi.

Çocukların kiminle arkadaş ettiğini velilerin bilmesi gerektiğine dikkat çeken Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, aile içindeki diyalogların çocukları etkileyeceğini hatırlatarak," çocuklarımıza arkadaş gibi yaklaşmamız gerekir.Bir yanlış yaptığında yanımıza gelebilmesi ve yaptığı yanlışı bize anlatabilmesi lazım. Yanlışlara rağmen çocuklarımızı korkutursak yanlışlar giderek artar ve çocuğun topluma karşı sevgisi, saygısı kalmaz" diye konuştu.

Öte yandan düzenlenen programda derslerinde başarılı olan 3 öğrenciye bisiklet ve müzik çalar hediye edildi. Hediyeleri öğrencilere protokol üyeleri verdi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 22:08:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?