6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

SODES ödeneği azalacak

VALİ SODAN, AZ SAYIDA SODES PROJESİNİN KABUL EDİLECEĞİNİ SÖYLEDİ

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, 9 ili kapsayan SODES projelerinin 2010 yılında 26'ya çıkartıldığını belirterek, bu yıl az sayıda projenin kabul edileceğini açıkladı.

SODES Projeleri ile ilgili açıklamada bulunan Vali Ramazan Sodan, proje başvurularının 1-18 Haziran tarihleri arasında yapıldığını belirtti. SODES Bilgi Sistemi aracılığıyla proje başvurularının yapıldığını kaydeden Sodan, "Yaklaşık olarak 850 proje başvurusu yapılmış olup; 100 milyon TL destek talep edilen projelerin kaydı sisteme girilmiştir. Valiliğimiz, sunulan projeleri; SODES tanımındaki amaçlara uygunluk, sürdürülebilirlik, projenin amacı, faaliyetleri ile bütçesi arasındaki tutarlılık, projeyi öneren kuruluşun proje, yürütme kapasitesi, projenin hedef gruplar üzerinde yaratacağı etkiler, proje hedef kitlesinin genişliği, eksik evrakların tamamlanması gibi konuları göz önünde bulundurarak ön okuma yapmış, gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra bütün projeler incelenmek ve nihai karar verilmek üzere Devlet Planlama Teşkilatına gönderilmiştir" dedi.

Sodan, "Gönderilen proje sayısının fazla ve bütçelerinin çok olmasından dolayı projeler puanlamaya tabi tutulacak en fazla puanı alan projeler kabul edilecektir. Kabul edilmeyen projelerin bir kısmı da yetersizliğinden dolayı değil desteklenecek il sayısının 26 ya çıkmasından ve proje sayısının fazla olmasından dolayıdır. Ayrıca 2010 yılında il sayısının artmasından dolayı ilimize gelecek ödenek miktarının azalacağı tahmin edilmektedir. Bu nedenlerden dolayı gönderilen her projenin kabul edilmesi mümkün gözükmemektedir.

Devlet Planlama Teşkilatı 2010 projelerinin bağımsız uzmanlar tarafından bilimsel puanlama sistemine göre değerlendirileceğini bildirmiştir. Sisteme girilen tüm projeler Devlet Planlama Teşkilatınca şeffaf ve objektif olarak değerlendirildikten sonra kabul edilen projelerin tahminen eylül ayı başında açıklanması beklenmektedir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2010 Salı 16:24:01
Güncelleme :13 Temmuz 2010 Salı 17:16:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?