6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

SODES projelerine sıkı denetim

SODES PROJELERİ SIKI DENETİMDEN GEÇİRİLİYOR

SODES Proje Koordinasyon Merkezinden sorumlu Vali Yardımcısı Aydın Börü, geçmiş yıllarda proje hazırlayan fakat projeleri amacına uygun gerçekleştirmeyen kurum ve kuruluşların 2010 yılında verecekleri projelerin Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından dikkate alınmayacağını söyledi.

Vali Yardımcısı Aydın Börü başkanlığında, SODES Proje biriminde görevli uzmanlar genel değerlendirme toplantısı yaptı. SODES Proje merkezinin üç aşamada çalışmaları yürüttüğünü kaydeden Vali Yardımcısı Aydın Börü, 2008 yılı içersinde yapılan projelerin denetlendiğini, 2009 yılı projelerinin uygulandığı, 2010 yılı hazırlıklarının tamamlandığını kaydetti.

Adıyaman'ın istihdam, kültür, sanat, spor ve sosyal alanlarda çok önemli projeler hazırladığını ve SODES'in amacına uygun çalışıldığını kaydeden Aydın Börü, proje uzmanlarının kurum ve kuruluşlara yardımcı olmak için hizmet verdiğini ve özverili bir şekilde çalışan ekibin çok iyi olduğunu ifade etti.

Aydın, "Proje ekibimiz ilçelere de giderek buradaki projelerin uygulanmasına yardımcı oluyor. 2010 yılı hazırlıklarımızı tamamladık ve duyurunun yapılmasını bekliyoruz. Kurum ve kuruluşların projelerini hazırlamalarını istiyoruz. Şeffaf bir şekilde projeler değerlendirilecek ve DPT'ye sunulacak. Adıyaman Valiliği proje merkezinin wep adresi olan www.adapkom.gov.tr kuruldu ve sürekli güncel bir şekilde olacak" dedi.

Börü ayrıca, "2008 yılında hazırlanan projeler ile ilgili projelerin denetlemelerini yapıyoruz. İnşaat projelerinde kusurlu olan inşaatların tamamlanmasını, eğitim projelerinde ise eğitimler sorgulanıyor. Proje hazırlayan ve bunları amacına uygun olarak gerçekleştirmeyen kurum ve kuruluşların proje birimi tarafından eksikleri belirlendikten sonra DPT'ye gönderilecek. DPT bu kurum ve kuruluşların projelerini yeni dönemde dikkate almayacak. 2008 yılında sunulan 300 projeden 90'ı kabul edildi ve Adıyaman en

fazla projesi kabul edilen il oldu. 2009 yılında 590 projeden 129'u kabul edildi ve bu yılda en fazla projesi kabul edilen il olduk. Bu yılda sunulan proje sayısının artacağını tahmin ediyoruz. Fakat bizim amacımız proje sayısının çokluğundan ziyade, kaliteyi arttırmak" şeklinde konuştu.

Kültür Köprüsü, gezici kütüphane, seyyar tribün, mesire yerleri projeleri, açı cezaevine konferans salonu yapılması gibi güzel projelere imza atıldığını sözlerine ekleyen Börü, SODES'in bölge için çok önemli olduğunu vurguladı.

SODES PROJELERİ SIKI DENETİMDEN GEÇİRİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 09:58:03
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 11:48:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?