1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

SODES uçurtma şenliği

Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından Sosyal Destek (SODES) Projeleri kapsamında, Alidağı'nda uçurtma şenliği düzenlendi.

SODES kapsamında hazırlanan proje ile düzenlenen uçurtma şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Alidağı'nın en yüksek tepesinde düzenlenen uçurtma şenliğine çok sayıda çocuğun yanı sıra yetkililer de katıldı. Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Çevre ve Orman Müdürü Harun Dindar da etkinliğe katıldı. Onlarca uçurtmanın dağıtıldığı şenlikte, çocuklar gönüllerinde uçurtma uçurdu. Belediye Başkanı Necip Büyükaslan da uçurtma uçurdu. Etkinliğe katılan çocuklara yemekte ikram edildi.

Çocukluk günlerine döndüğünü dile getiren Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, "SODES Projesi kapsamında Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen uçurtma şenliğine katılmanın mutluluğunu yaşıyorum. Burada çocuklarla birlikte bu şenliğe katılarak çocukluk günlerimize geri döndük. Kent Konseyimiz 12 değişik meclisle dolu dolu çalışmaktadır. Adıyaman Kent Konseyi Türkiye'nin en iyi çalışan kent konseylerinden birisi diyebilirim. Çocuğundan yaşlısına, kadınından erkeğine herkes bu konseyde temsil ediliyor. Burada hazırlanan projeleri biz belediye olarak hayata geçiriyoruz" dedi.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Ebubekir Aytekin ise, ilk kez böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, bundan sonra bu etkinliği geleneksel hale getirip uluslar arası bir boyut kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 18:13:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?