2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

SODES'in ilk toplantısı yapıldı

GAP Eylem Planı içersinde yer alan Sosyal Destek Programının (SODES) ilk toplantısı Vali Ramazan Sodan başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda SODES'in tanıtımı yapılarak, hazırlanılacak projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Vali Ramazan Sodan başkanlığında gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Vali Yardımcısı Aydın Börü, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Kırılmaz, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

GAP kapsamındaki 9 ilde sosyal kalkınmanın gerçekleştirilmesi ve sosyal refahın artırılması için yoksulluk, göç ve kentleşme gibi sosyal sorunların giderilmesine yönelik yerel dinamiklerin harekete geçirilerek, istihdam edilebilirliğin artırılması, meslek edindirme, gelir getirici faaliyetlerin geliştirilmesi, sosyal içermenin sağlanması ile kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin desteklenmesi amaçlanıyor. SODES ile önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi öngörülen sosyal restorasyon sürecine katkı sağlamak üzere bölgenin beşeri sermayesinin güçlendirilmesi hedeflenirken, bu kapsamda, bölgede yoksulluk ve sosyal dışlanma riski altında bulunan birey ve grupların ekonomik ve sosyal hayata aktif katılımlarının artırılması ve yaşam kalitelerinin yükseltilerek toplumsal dayanışma ve bütünleşmenin gerçekleştirilme düşünülüyor.

Toplantının açılışında konuşan Vali Ramazan Sodan, program kapsamında GAP içersinde bulunan 9 ile 37 Milyon YTL ödenek ayrıldığını dile getirerek, " İstihdam, sosyal içerme ve kültür, sanat ve spor olmak üzere üç başlık altında hazırlanacak sosyal projeler bu programa girmektedir İstihdam başlığı altında hazırlanacak projeler ile ilgili ilde istihdam edilebilirliğin artırılması, ildeki ve bölgedeki ihtiyaçlara uygun alanlarda nitelikli işgücünün geliştirilmesi, mesleki bilgi ve birikimin geliştirilmesi, toplumun dezavantajlı kesimlerinin istihdama erişiminin kolaylaştırılması ve kendi işini kurabileceklere destek olunması beklenmektedir.Sosyal içerme başlığı altında hazırlanacak projeler ile ilgili ilde yoksulluğun azaltılması, sosyal yardım alan yoksul kesimin kendi geçimini temin edecek duruma getirilmesine destek olunması, yaşlı, özürlü, kadın ve çocuklar gibi toplumun öncelikli kesimlerinin yaşam standartlarının yükseltilmesi ve bunlara götürülen hizmetlerin kalitesinin artırılması beklenmektedir. Kültür, sanat ve spor başlığı altında hazırlanacak projeler ile ilgili ilde toplumun ihtiyaç duyduğu kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin geliştirilmesi ve özellikle çocukların ve gençlerin bu tür faaliyetlere yönlendirilmesine destek olunması beklenmektedir" dedi.

Projelerin 1 Eylül tarihine kadar sunulacağını kaydeden Sodan, "Hazırlanacak proje 1 Eylül 2008 tarihine kadar DPT'ye sunulacaktır. Başvurular, DPT tarafından, program amaçlarına uygunluk, sürdürülebilirlik, projenin amacı, gerekçesi, faaliyetleri ve beklenen fayda arasındaki tutarlılık ve projede belirlenen faaliyetlerin gerekçede belirtilen sorunların çözümüne katkı sağlayabilme derecesi bakımlarından değerlendirilecektir. Kaynak tahsisi proje bazında yapılacaktır. Bu kapsamda il özel idarelerine aktarılacak kaynak tutarı ilin kabul edilen projeleri ve bütçe imkânlarına göre belirlenecektir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 16:57:42
Güncelleme :18 Ağustos 2008 Pazartesi 16:59:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?