1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Soğukkanlı hırsızlar kasayı götürdü

Adıyaman'da bir site içerisinde bulunan apartman dairesine giren hırsızlar, içerisinde para, ziynet eşyası ve polise ait 2 adet tabancanın bulunduğu çelik kasayı çalarak, kayıplara karıştılar.

Edinilen bilgiye göre olay, Alitaş Mahallesi Bozbey Caddesi üzerinde bulunan Zafer Sitesi A Blok Kat 2'de meydana geldi. Şanlıurfa'da polis olarak görev yapan Murat D., ağabeyi Mahmut D. ile Ankara'ya ameliyat olmaya gitmek için Adıyaman'a geldi. Ankara'ya gitmek üzere yola çıkmadan değerli eşyalarını evde bulunan çelik kasaya koyan Murat ve Mahmut D. evden ayrıldı.

Evde kimsenin olmadığını bilen birilerinin olduğu tahmin edilen ve görgü tanıklarının ifadelere göre 2 kişi olduğu öğrenilen hırsızlar, evde bulunan çelik kasayı üzerine beyaz bir örtü örterek çıkardı. Kasanın ikinci kattan asansör yardımıyla zemin kata indirilerek çalındığı yapılan incelemeler sonrasında tespit edildi. Olayı ellerine çorap geçirerek gerçekleştirdikleri iddia edilen hırsızların sitenin bahçesinde oturan onlarca kişi tarafından fark edilmemesi de dikkat çekti.

Olayın şaşkınlığını kısa süre üzerlerinden atamayan komşular, birkaç ay önce kendi evlerine de hırsız girdiğini, hırsızların bu mekanı mesken edindiklerini söylerken, böyle bir olayın gündüz gözü yapılabilmesine bir anlam veremediklerini belirtti. Ameliyat olmak için Ankara'ya doğru yola çıkan iki kardeş, hırsızlık olayını duyar duymaz Adıyaman'a geri döndü. Her şeyin bir saat içerisinde olduğunu savunan ev sahipleri, çalınan kasa içerisinde 4 bin TL değerinde ziynet eşyası, 7 bin TL nakit para ve Şanlıurfa'da görev yapan polis memuru Murat D.'ye ait 2 adet tabancanın bulunduğunu söyledi.
Olay yeri inceleme ekipleri evde hırsızlara dair iz bulabilmek için çalışmalarını tamamlarken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 12:27:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?