6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Sokak köpekleri kısırlaştırılıyor

SOKAK KÖPEKLERİ KISIRLAŞTIRILIYOR

Adıyaman Belediyesi Veteriner Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Sokak Hayvanlarını Aşılama ve Kısırlaştırma Projesi' kapsamında sokak köpekleri aşılanarak, kısırlaştırılıyor.

Adıyaman Belediyesi ile özel bir Veterinerlik Hizmetleri şirketi arasında imzalanan protokol ile birlikte İstanbul'dan Adıyaman'a gelen uzman bir ekip ve gezici hayvan kısırlaştırma aracı ile sokak köpeklerini kısırlaştırma çalışmalarına başlandı. Adıyaman kent merkezinde özellikle yaz aylarında halkı tedirgin eden başıboş sokak hayvanlarına yönelik yapılan kısırlaştırma ve aşılama çalışmalarının 5 kişilik bir ekip ve 2 araçla gerçekleştirildiği bildirildi. Atatürk Bulvarı Sosyal Güvenlik Kurumu yanında ki boş arazide bulunan mobil kısırlaştırma aracında ilk günde yakalanan 20 hayvanın aşılanarak, kısırlaştırıldığı öğrenildi.

Şehir merkezinde bulunan başıboş hayvanları kısırlaştırıp, aşılatacaklarını söyleyen Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, "Sokaklarda dolaşan hayvanlar vatandaşlarımızın haklı olarak tepkisine yol açıyordu. Bu hayvanlar için imkanlarımız dahilinde çağımıza uygun yöntemlerle söz konusu sorunu çözmek adına merkezi İstanbul'da bulunan özel bir Veterinerlik Hizmetleri şirketi ile protokol yaparak gerekli çalışmaları ivedilikle başlattık. Yakalama ekibi şu sıralar sokak hayvanlarını yakalayarak kısırlaştırma ve kuduz aşıları yapıyor. Bu işlemlerden sonra hayvanlar alındıkları doğal ortama tekrar bırakılıyor. Bu hayvanların boynundaki tasma aşılandığını, kulağındaki küpe ise kısırlaştığını göstermektedir" dedi.

Adıyaman'da 200 sokak hayvanını kısırlaştırıp, aşılamayı hedeflediklerini dile getiren Başkan Büyükaslan, "Çalışmalarımızı 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu ve ilgili yönetmeliğin belediyelere yüklemiş olduğu sorumluluk dahilinde yapıyoruz. Buradaki amaç; hayvanların üremelerini kontrol altına almak ve bu tür hayvanlardan insanlara geçebilecek hastalıkları önlemektir. Bu yönde başlatmış olduğumuz çalışma ilimiz ve bölgemizde ilk defa yapılmaktadır. İhtiyaç duyulması halinde bu tür çalışmalarımız periyodik zamanlarda devam edecektir" diye konuştu.

SOKAK KÖPEKLERİ KISIRLAŞTIRILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 18:14:05
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 22:28:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?