1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Sokakta çalışan çocuklar toplandı

Adıyaman'da polis ekipleri, çalışmaları yasak olan küçük yaşta çocukların çalışmasını engelliyor.

Aileleri tarafından sokakta çalıştırılan çocukları toplayan polis ekipleri, uyarılara rağmen çocuklarını çalıştırmaya devam eden aileler hakkında suç duyurusunda bulunuyor.

5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu başta olmak üzere bir çok kanun tarafından korunan çocukları aileler çalıştırmakta ısrar ediyor. Sosyal Hizmetler, Emniyet Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından yapılan çalışmalar neticesinde sokakta çalışan çocuk sayısında büyük oranda düşüş yaşandı. 2007 yılında 397 olan sokakta çalışan çocuk sayısı 22'ye düşürüldü. Sokaklarda ayakkabı boyacılığı, mendil, kalem, çakmak satışı ve tartıcılık yapan çocuk sayısını sıfıra indirmek için çalışmalar yürütülüyor.

Özellikle Atatürk Bulvarı üzerinde seyreden ve kırmızı ışıkta duran araç sürücülerine 1 YTL'ye mendil satan çocuklar, polisler tarafından çocuk şubesine götürüldü. Aileleri tarafından sokakta çalıştırılan üç çocuk, 1 YTL'ye akşama kadar paspas satıp, paspası aldıkları işyerinden akşam 5 YTL yevmiye alıyor.

Sokakta çalışan çocukların alileri tespit edilerek, sosyal güvenceleri ve aile yapıları belirleniyor. Çocukların sokakta çalıştırılmaması için aileye ayni ve nakdi yardım yapılmasına rağmen çocuklarını sokakta çalıştıran ailelere ceza veriliyor. Yaz ayları ve okul döneminin başlamasıyla birlikte sokakta çalışan çocukların sayısında artış olduğu belirtiliyor.

Adıyaman'da sokak çocuğunun olmadığını belirten yetkililer, çocukların küçük yaşta çalıştırılmaması için kanunların bulunduğunu kaydettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 21:39:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gül çicek IP: 88.244.74.xxx Tarih : 30.11.2008 11:23:09

lütfen benim hatrıma çocuklarınızı çalıştırmayın bizim gibi çocuklarında okumaya hakkı var onları bu yaşta çalıştırmak çok kötü birşey yada bir dernek yapıp orda çocukları okutmak gerekişr LÜTFEN AMA LÜTFEN BU YAŞTA ÇOCUKLARINIZA KIYMAYIM ONLARIN OKUMA