1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Son kafile yola çıktı

Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Kültür Köprüsü çerçevesinde 7. ve son öğrenci kafilesi Adıyaman'dan ayrıldı.

Kültür Köprüsü projesi kapsamında başka illere gönderilen öğrenciler öğretmenleri ve velileri tarafından uğurlandı. SODES kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan kültür ve eğitim projesi kapsamında Adıyaman'dan fakir ve çalışkan 300 öğrenci Ankara, Eskişehir, Bursa, Çanakkale ve İstanbul'u yakından tanıma fırsatı bulacaklar.

Kültür Köprüsü sayesinde değişik illerin tarihi ve kültürel mekanlarını gezecek olan öğrenciler aynı zamanda kültür köprüsüne dahil olan illerin öğrencileri ile arkadaşlık kuracaklar. Adıyaman Valiliği önünden hareket eden 7. grupta 39 öğrenci yer aldı.

Proje kapsamında son kafilenin yola çıktığını söyleyen Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Öztuncer, yedinci kafilenin Adıyaman'dan Ankara'ya kadar uçakla hareket edeceğini ve Ankara'dan sonra diğer illere yapılacak gezilerin otobüslerle süreceğini kaydetti.

Öztuncer'in de yer aldığı yedinci kafilede okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler yer alıyor. Kafilede yer alan bazı öğrenciler başka şehirlere gidebilecek olmanın sevincini yaşarken, bazı öğrenciler ilk kez uçağa binecekleri için heyecanlı olduklarını söylediler.

Ayrıca kafilede yer alan öğrencilere spor ayakkabısı, eşofman, şapka ve tişört verildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 16:21:43
Güncelleme :20 Haziran 2009 Cumartesi 16:31:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?