1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Son şiirinin ismi 'Ahiret' ti

Adıyaman'da öğrencilerinin gözü önünde boğularak hayatını kaybeden öğretmenin yazdığı son şiirin isminin "Ahiret" olduğu öğrenildi.

Zeynep Turgut İlköğretim Okulu'na geçen yıl Fen Bilgisi öğretmeni olarak atanan ve öğrencilerini götürdüğü piknik alanında suya düşen topu çıkarmak isterken boğularak hayatını kaybeden Nusret Avşar için, öğrencileri okul girişinde yas köşesi oluşturdu. Güllerle donatılan yas köşesinde öğrenciler, hayatını kaybeden öğretmenleri için duygu ve düşüncelerini şiirlere döktü. Görev yaptığı bir yıl içerisinde öğrencilerin sevgisini kazanan öğretmen Nusret Avşar'ın, pikniğe giderken arkadaşlarına, "Hakkınızı helal edin" dediği ve öğrencilerine Adana'ya, annesinin yanına gitmek istediğini söylediği belirtildi.

Olay anını anlatan öğrenciler, öğretmenlerinin hayatını kaybetmeden dakikalar önce namaz kıldığını ve kendileriyle sohbet ettiğini söyledi. Farklı bir alanda piknik yapmak için izin aldıklarını belirten öğrenciler, pikniğin yeri değiştikten sonra öğretmenlerinin arkadaşlarını arayarak helallik istediğini kaydederek, "Pikniğe gitmeden önce izinli yerin dışına çıktık. Sulak bir yer isteyen öğretmenimizin kararı doğrultusunda baraj kenarına gittik. Abdestini aldı, namazını kıldı. Top daha önce de baraja
gitti. İlk giden topu öğretmenimiz aldı. Islanan malzemelerini kurutmaya bıraktı.

Bizimle oynamaya başladı. Top tekrar baraja gitti. Topu almaya giden öğretmenimizin ayağına kramp girdi. Kendisi çırpınırken ip atmayı denedik ama başaramadık. Son kelimesi 'anne' oldu" ifadelerini kullandı.

Öğretmenin boğulma anına şahit olun bir öğrenci, Nusret Avşar'ın vefatından iki gün önce kaleme aldığı "Ahiret" adlı şiirini okudu.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 17:32:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eda yıldız IP: 81.213.199.xxx Tarih : 25.04.2008 16:30:27

nur içinde yatsız insallah.cok acı bir olay allah böyle acı olayları kimsenın basına vermesin.ailesine ve yakınlarına bas saglıgı diliyorum.