1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Sosyal güvenlik tasarısına tepki

Çok sayıda sendikanın oluşturduğu Adıyaman Emek Platformu, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nda değişiklik öngören tasarıya tepki gösterdi.

Türkiye Kamu-Sen, Memur-Sen, Türk-İş, Hak-İş, Disk, Kesk ve Bask Konfederasyonları'na üye sendika temsilcileri ve üyelerinin geniş katılımıyla Demokrasi Parkı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında, yasadaki yeni düzenlemenin kabul edilemez olduğunun altı çizildi. Cuma günü tüm kurumlarda iki saat iş bırakma eylemi yapacaklarını belirten grup, sık sık tasarı aleyhine slogan attı.
Adıyaman Emek Platformu adına basın açıklamasını okuyan Petrol-İş Sendikası Başkanı Hasan Basri Yüzer, öngörülen tasarının çalışanlar, emekliler, hak sahibi konumundaki aile fertleri ile dul ve yetimler için sosyal sigortalar ve sağlık alanında ağır kayıplara neden olacağını savundu.

Yüzer, "Emeklilik ve sağlık alanında köklü değişiklikler yapan ve kazanılmış hakları geri götüren tasarı, sosyal devlet ilkesine aykırıdır. Tasarıyla yapılan düzenlemeler, ülkede yaşayan herkesi olumsuz etkileyecek, sosyal sigorta ve sağlık haklarına erişimlerini güçleştirecek ve giderek daha da olanaksız kılacaktır. Oluşturulmak istenen sistemle mevcut sistemdeki hakların korunduğu iddia edilmektedir. Ancak bu iddia, tüm çalışanlar için gerçeği yansıtmamaktadır. Çünkü, bu tasarının yasalaştığı tarihten itibaren herkes bu yasa kapsamında çalıştığı süre oranında yeni düzenlemelerden etkilenecektir. Ayrıca tasarı yine iddia edildiği gibi çalışanlar arasında norm ve standart birliği sağlamamakta, aksine var olan farklılıkları derinleştirmektedir" ifadelerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 14:23:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?