1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Sosyal tesislerin ihalesi bekleniyor

Dünyanın 8. harikası Nemrut Dağı ve etrafındaki tarihi ören yerlerinin kafeterya ve tuvalet ihalesinin yapılması bekleniyor.

Nemrut Dağı'nda bulunan giriş kapısı, kafeterya ve tuvalet, Arsemia ören yeri giriş kapısı,kafeterya ve tuvalet ile Cendere Köprüsü'nde bulunan kafeterya ve tuvaletin ihalesinin yapılması bekleniyor. Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte gelen yerli ve yabancı turistlerin konaklama ihtiyacını giderecek yerlerin kapalı olmasına turizmciler tepki gösterdi.

Adıyaman Çevre ve Orman Müdürü Harun Dindar, belirtilen ören yerlerinin sosyal tesislerinin ihalesinin 10 gün içerisinde yapılacağını fakat turistlerin tuvalet ihtiyaçlarını gidermeleri için tuvaletlerin açık olduğunu belirterek, "Sadece Cendere Köprüsü'nde bulunan dinlenme tesisinin orman arazisi içerisinde olmasından dolayı mahkeme kararıyla kapatıldı. Diğer tesislerin ihalesi yapıldıktan sonra yeniden hizmete açılacak" dedi.

Zeus Oteli Genel Müdürü Baran Özbek, sosyal tesislerin kapalı olmasının turizmi baltaladığını vurgulayarak, "Konaklama ve mola merkezlerinin turizm sezonu içinde kapalı tutulması üzücü bir durumdur. Cendere Köprüsü'ndeki mola yeri turizme büyük katkı sağlarken şimdi ortalığı pislik götürüyor. Turist burada mola verirken attığı her adımı bölge için bir girdi olarak fayda sağlıyordu. Hizmet veren bir işletmenin kapısı mühürlenmiştir. Bir diğer yanda ise Nemrut dağı giriş ünitelerinde bulunan konaklama tesisleri ihale yapılmadığı için halen kapalı tutulmakta ve bu nedenle de uzun bir yolculuk sonrasında mola vermek isteyen turistler büyük sıkıntı yaşamaktadır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 17:25:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?