1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Sözleşmeli öğretmene haksızlık

Türk Eğitim-Sen Adıyaman Mali Sekreteri Mehmet Ali Karataş, sözleşmeli öğretmenlere hastalanmanın yasak olduğunu dile getirdi.

Sendika binasında basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Adıyaman Mali Sekreteri Mehmet Ali Karataş, sözleşmeli öğretmenlere yapılan haksızlara bir yenisinin daha eklendiğini savundu. Kadrolu öğretmenlerle aynı hizmeti sundukları halde onlarla aynı hakka sahip olmayan sözleşmeli öğretmenlerin, 30 günden fazla rapor gerektirecek bir hastalığa yakalanmalarının yasaklandığını vurguladı.

Karataş, "Milli Eğitim Bakanlığı'ndan üvey evlat muamelesi gören 4/B sözleşmeli öğretmenler eğer 30 günden fazla rapor almak zorunda kalacak şekilde hastalanırlarsa sözleşmeleri feshedilebilir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın valiliklere gönderilen yazısı ile yönetim zafiyeti ve çalışanları arasında ayırım yapma alışkanlığı ayyuka çıkmıştır. Milli Eğitim bu uygulama ile Anayasa'nın temel ilkelerinden ve demokratik düzenin temel gereklerinden olan 'eşitlik' ilkesi bakanlık tarafından ihlal edilmiştir. Aynı hizmeti sunan çalışanlar arasında ayırımcılık yapan bir yönetim hukuk devletinde kabul edilemez. Sözleşmeli öğretmenin 30 günden fazla olan kurul raporu dahi bırakın ücret kesilmesini sözleşmesinin feshedilmesi; ayrımcılığının en büyük ispatıdır. Sendika olarak sözleşmelilere karşı yapılan haksızlıklara karşı durmaya ısrarla devam edeceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 20:02:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?