7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

SP'den Büyükaslan'a referandum ziyareti

SP İL BAŞKANI ALKAYIŞ'TAN BAŞKAN BÜYÜKASLAN'A REFERANDUM ZİYARETİ

Saadet Partisi (SP) Adıyaman İl Başkanı Av. Mustafa Alkayış, parti yöneticileriyle birlikte referandum çalışmaları kapsamında Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret esnasında SP İl Başkanı Alkayış, referandumla ilgili genel merkezleri tarafından hazırlanarak vatandaşlara dağıtılan bir adet kitapçık ve broşürü Başkan Büyükaslan'a takdim etti. Mevcut anayasada yapılan kısmi değişiklerle ilgili 12 Eylül Pazar günü yapılacak olan referandumda parti olarak evet oyu kullanacaklarını belirten Başkan Alkayış, konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

"Referandumda hem evet oyu, hem de hayır oyu kullanacak olan partiler yoğun bir şekilde çalışıyorlar. SP olarak, anayasada yapılacak olan bu değişikliği beklentilerimizin çok gerisinde olmasına rağmen destekliyoruz. Darbe ürünü olan, tamamen yasaklama mantığıyla hazırlanmış, hak, hukuk ve hürriyetleri kısıtlayan mevcut anayasadan daha iyi koşullar sunacağına inandığımız yeni anayasa paketine evet oyu kullanacağımızı daha önce söylemiştik. Bununla ilgili genel merkezimizin talimatları doğrultusunda sivil

toplum örgütleri, sendikaları, belediyeleri ziyaret ediyoruz. Bu anlamda belediyeye de gelerek sayın başkanımızı ziyaret etmekteyiz. 12 Eylül'de gerçekleşecek olan seçimi diğer seçimlerle karıştırmamak lazım. Bu bir genel seçim değil. Evet oyu vermek AK Parti'ye, hayır oyu vermek muhalefet partisine destek anlamında da değil. AK Parti'ye güvenoyu da vermiyoruz. Parlamento bir çalışma yapmış. Mevcut anayasanın halkın beklentisine cevap veremediğini kabul etmiş ve son sözü millete bırakmış. Halkın vereceği

karara son derece saygılı olmak lazım. Bize göre bu anayasa değişikliğine hayır demenin hiçbir mantığı yoktur. Umut ediyoruz ki; evet oyları yoğun çıkar."

SP İl Başkanı Mustafa Alkayış ve beraberindeki heyetin 12 Eylül'de gerçekleşecek olan referandum için yürüttükleri çalışmalar kapsamında kendisini ziyaret ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, çalışmalarından dolayı SP camiasına başarılar diledi ve ziyaretle ilgili teşekkür etti.

Başkan Büyükaslan:"Başkan Alkayış'ın ifade buyurduğu gibi referanduma sunulacak olan anayasa paketi belki tam istediğimiz bir anayasa olmayabilir, ama bu vesile ile iyiye doğru giden bir yol açılmış olacak. Daha önce 27 Mayıs 1961 cuntacıları tarafından bir anayasa hazırlandı. Akabinde 12 Eylül 1980 cuntacıları tarafından yapıldı. Dolayısıyla her iki anayasa da milletin iradesiyle yapılmadı. Sıkıyönetimin hakim olduğu dönemlerde oylamaya sunuldu. Ama şu anda hazırlanan anayasa paketi, meclisin hür

iradesiyle hazırlanarak halkımızın önüne sunulacak. Bu nedenle 12 Eylül'de evet oyların çoğunlukta olacağını umuyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 17:28:04
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 17:48:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?