1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

SP'den Danıştay'a tepki

SAADET PARTİSİ DANIŞTAY'IN İSABETSİZ BİR KARAR VERDİĞİNİ SAVUNDU

Saadet Partisi İl Başkanı Av. Mustafa Alkayış, 'Katsayı' uygulamasının kaldırılmasıyla ilgili görüşülen kararın Danıştay tarafından durdurulmasına tepki gösterdi.

Parti binasında, Danıştay'ın isabetsiz bir karar verdiğini açıklayan Başkan Alkayış,"Bilindiği üzere YÖK bir süre önce eğitim sistemimizde eşitsizliğe neden olan üniversite giriş sınavlarındaki kat sayı uygulamasını kaldırmıştı. Bu kararından dolayı saadet partisi olarak YÖK'ü tebrik etmiştik. Ancak YÖK'ün bu kararını Danıştay 8. dairesi oy birliği ile durdurmuştur. Bu karar çok isabetsiz bir karardır" dedi.

Bu kararın hukuk ve hakkaniyete uygun bir karar olmadığını dile getiren Alkayış, verilen kararın Millet vicdanında hiçbir karşılığı olmadığını vurguladı. Alkayış, açıklamasında:"Çünkü söz konusu kararın gerekçesinde de ifade edildiği üzere eğitim ve öğrenim özgürlüğü anayasal bir haktır. Anayasanın 'eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi' başlıklı 42. maddesi, hiç kimsenin hiçbir surette eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılmayacağı, açık ve sarih bir şekilde yer almaktadır. Bu nedenle söz konusu kararın

siyasi ve ideolojik kaygılarla alındığı yönündeki genel endişeyi paylaşıyoruz. Üniversite giriş sınavlarında yıllardır haksız rekabete ve on binlerce öğrencimizin mağduriyetine neden olan katsayı uygulaması 28 Şubat antidemokratik ortamının bir ürünü olarak ortaya çıkmıştı. Bu nedenle YÖK`ün bu haksızlığı gideren düzenlemesi ne kadar yerinde ve doğru bir karar idiyse, Danıştay 8.inci dairesinin aldığı kararda o kadar yanlıştır. Temennimiz bu yanlışın bir evvel düzeltilmesidir. Biz Saadet Partisi olarak

başından bu yana Türkiye'nin başta yeni bir anayasa olmak üzere kapsamlı bir reform sürecinin önemi üzerinde duruyoruz. Millet iradesi üzerinde hiçbir vesayet ve dayatmanın kabul edilmeyeceğini köklü ve yapısal bir reformun önemini vurguluyoruz. Şayet siyasi irade bu noktadaki samimi çağrı ve uyarılarımıza kulak verseydi, Türkiye bu tartışmaları çoktan aşmış olacaktı. Saadet Partisi olarak bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 16:40:05
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 17:17:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?