2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

SP'den engellilere destek çağrısı

Saadet Parti Adıyaman İl Başkanı Mustafa Alkayış, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, devlet kadrolarında yeterince engellinin istihdam edilmediğini belirtti.

Parti binasında basın açıklaması yapan Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Alkayış, engelli vatandaşların önündeki engelleri kaldırmak devletin en başta gelen görevi olduğunu kaydetti.

Alkayış, "Milli Görüş hareketi engelli vatandaşların sorunlarına çözüm getirme konusunda hassasiyetini ve samimiyetini her zaman ispat etmiş bir harekettir. Başbakanlığa bağlı Özürlüler İdaresi Başkanlığı ilk kez Refah-Yol Hükümeti döneminde kurulmuştur. Bu dönem de engelli vatandaşların kamuda ve özel sektörde istihdam oranı kanunen yüzde 2'den yüzde 3'e çıkarılmıştır. 54. hükümetin özürlülere yönelik bu icraatları engelli vatandaşlara karşın samimiyetimizin ispatıdır. Şu anda kamuda engelliler için ayrılmış devlet memuru kadrosunun yüzde 82'si boş bulunmaktadır. Sadece bu durum bile hükümetin özürlü vatandaşlar konusundaki samimiyetsizliğini ortaya koymaktadır. Bu gün kamuda çalıştırılması gereken engelli sayısı 54 bin olması gerekirken, çalışan engelli sayısı sadece 9 bin 966 dır. Sayısal rakamlar hükümetin engellilere gereken değeri vermediğini göstermektedir. 8.5 milyon engelliye sahip ülkemiz idarecilerinin bu soruna daha fazla ilgi göstermesi gerekirdi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 22:01:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?