1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

SP'den türban açıklaması

Saadet Partisi Adıyaman İl Başkanı Av. Mustafa Alkayış, türbanın siyasi simge olarak görülmesinin yanlış olduğunu ve türban sorununun tüm vatandaşları rahatsız ettiğini belirtti.


Parti binasında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan Av. Mustafa Alkayış, her partide türbanlı bayanların olduğunu ve türbanın siyasi simge olarak görülmesinin yanlış olduğunu söyledi. Alkayış, "Başörtüsü problemi, inancından dolayı örtünen insanlarımız için sorun olmaya devam etmektedir. Bu sorun sadece başörtüsü takanlar için değil tüm vatandaşlarımız için rahatsız edici bir vakadır. Çözümü de ancak millet egemenliğinin sembolü TBMM'de olacaktır. Başörtüsü taktıkları gerekçesi ile eğitim ve öğretim haklarından mahrum edilen çocuklarımız, gençlerimiz bu haksız uygulamanın bir an önce bitmesini bekliyor. Bu konu elbette demokrasinin vazgeçilmez unsurları olan siyasi partilerce tartışılacaktır.Bu hukuk devleti olmanın bir gereğidir. Bu nedenle yapılan tartışmaları yerinde görüyoruz" dedi.


Alkayış, endişeye kapılanların korkularının yersiz olduğunu belirterek, "Korkuya kapılanların vehimleri yersizdir. Başörtüsünün üniversitelerde serbest olmasından da kimse endişelenmesin. Başörtülüler de en az onlar kadar vatansever ve milliyetperverdir. AK Parti ve MHP'nin başörtüsü konusunda bugünlerde yaptıkları açılımları olumlu buluyoruz. Hem başörtüsü hem de meslek liselerinin, üniversitelere girişlerdeki engelleri kaldırmaları konusunda yapacakları yasama çalışmalarını destekliyoruz. Biz, kim yaparsa yapsın her güzel eylemin yanındayız. Başörtüsü siyasi bir simge değildir. İslam dininin bir gereğidir. 'Siyasi simge' diyenler, bu toplumun büyük ekseriyetinin İslam dinine bağlı olduğunu biliyor. Dolayısıyla toplumun tepkisinden korkuyorlar. Yoksa, başörtüsü hangi siyasi grubun simgesi olsun? Bütün siyasi partilerde başörtülü bayanlar var. Başörtüsünü hangi partinin siyasi simgesi olarak kabul edeceğiz? Başörtüsü siyasi bir simge değil, toplumunun yüzde 99'unun bağlısı olduğu bir dinin gereğidir.
Bu inançla örtünen vatandaşlarımıza ayrımcılık yapılmasını kabul edemeyiz. Sorunun bir an önce yasal zeminde çözülmesini umutla bekliyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 12:49:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?