1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Sporcular Nemrut Dağı'nda

Diyarbakır Gençlik Spor İl Müdürlüğü Sporları Kulübü (DİDOSK) Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bulunan Nemrut Dağı ören yerine kamp kurdu.


Dağcılık, treeting, doğa yürüyüşü, rafting ve kayak alanlarında aktiviteleri bulunan DİDOSK üyeleri kamp kurdukları Nemrut Dağı ören yerlerindeki çadırlarda doğa ile baş başa kalmanın tadını çıkarıyor.


Dağcılar sosyal aktivitelerin yanısıra her sabah ve her akşam 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı'nda güneşin doğuşu ve batışını izliyor.
DİDOSK Yönetim Kurulu üyesi Ensari Özdoğan, güneşin en güzel doğup battığı yer olan ve devasa heykellerin bulunduğu Nemrut Dağı ören yerine kamp kurmaktan son derece mutlu olduklarını ifade ederek, "Devasa heykeller bizleri son derece büyüledi. Tüm ekibimiz buraya hayran kaldı. Tarihi ören yerlerinde kamp kurduk, kulüp üyelerimiz arasında ekibimizde öğretim görevlisi, öğretmen, eczacı, doktor, psikolog, üst düzey bürokrat ve öğrencilerden oluşan bir takımız, doğa ile iç içe yaşadığımız çadırlarımızda ve tarihi bir alanda nefes almak çok daha güzel" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 17:21:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?