6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

SP'ye referandum teşekkürü

AK PARTİ'DEN SAADET PARTİSİ'NE TEŞKKÜR ZİYARETİ

AK Parti Adıyaman İl ve İlçe Teşkilatı, Saadet Partisi'ni ziyaret ederek, 12 Eylül tarihinde yapılan Anayasa Değişikliği Paketiyle ilgili referandumda gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

AK Parti İl Başkanı Yaşar Güleş, Merkez İlçe Başkanı Zeynal Özbilgin ve yönetim kurulu üyeleriyle Saadet Partisi'ne ziyarette bulundu. Saadet Partisi İl Başkanı Av.Mustafa Alkayış ve partinin yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan AK Parti heyetinin ziyareti sıcak bir ortamda gerçekleşti.

AK Parti İl Başkanı Yaşar Güleş, yeni Anayasa'ya katkılarından dolayı Saadet Partisi'ne teşekkür ederek, "Ülkemizde ilk kez silahların gölgesinde değil, sivil inisiyatifle hazırlanan Anayasa milletimizin tercihine sunuldu. Bu güne kadar yapılan en köklü değişiklik yapıldı. Saadet partisi referandum süresince en duyarlı davranan siyasi partiydi. Saadet Partisi ve bazı siyasi partilerin desteği ve katkılarıyla milletimiz onayladı. Bu anayasa yeterli değil. Hukuk adına özgürlükler adına kapı aralandı.

İnşallah 2011 yılında asıl anayasa meclise sunulacak. Bu anayasanın hazırlanmasında siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere toplumun her kesiminden destek bekliyor ve birlikte hazırlamayı ümit ediyoruz. Referandumda Adıyaman halkı yüksek oranda 'Evet' diyerek adından söz ettirdi" dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Av.Mustafa Aklayış ise, Adıyaman halkının referandumda sandığa koştuğunu ve iradesini sandığa yansıttığını belirterek, boykota mahal vermediğini dile getirdi.

Aklayış, "Partimiz referandum sürecinde 'Evet' için çalıştı. Bu referandum partilerin onaylanmasını değildir. Bizler bu anayasanın yetersiz olduğunu vurguluyoruz. Sistem baştan aşağı hukuk, anayasa, meclis iç tüzüğü ve siyasi partiler yasası dünyanın hiçbir ülkesinde bizdeki gibi değildir. Bunların değişmesi gerekiyor. Bundan sonra katılımcı sivil anayasaya ihtiyaç vardır. AK Parti heyetinin partimize yaptığı ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

AK PARTİ'DEN SAADET PARTİSİ'NE TEŞKKÜR ZİYARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2010 Cuma 17:16:01
Güncelleme :17 Eylül 2010 Cuma 17:35:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?