1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Startı Arınç verecek

ADIYAMAN BAROSU 'DEMOKRASİ GÜNLERİ' DÜZENLEYECEK

Adıyaman Baro Başkanı Yusuf Yetiş, Baro olarak 'Demokrasi Günleri' adı altında bir dizi etkinlikler yapacaklarını açıkladı. Yetiş, etkinliklerin startını AK Parti milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın vereceğini bildirdi.

Etkinliklerin 18 Kasım Çarşamba günü başlayacağını açıklayan Yetiş, daha sonra gündemi değerlendirdi. Demokratik açılımı değerlendiren Yetiş, "Cumhuriyet, 80 yıldır özgürlük ve güvenlik arasında gidip gelmiştir. İnsanlar Cumhuriyet tarihi boyunca mezhepleri, ırkları, giyimleri gibi durumlardan yargılanmışlardır. Bu durum hoşnutsuzluklara yol açmıştır. 25 yıldır silahlı çatışma devam ediyor. Bu çatışmalarda binlerce can verildi, nice servetler heba edildi. Artık bu silahlı çatışmanın sona ermesini istiyoruz. Bunun için hale bir yol haritası çizilmiş değil. Çözüm üretilmeden huzursuzluklar meydana getirilmemeli. Bunu siyasi çatışmalara bırakmamak lazım" dedi.

Orduda ki yasa dışı örgütlenmelerin olduğu iddialarına yönelik konuşan Yetiş, yasa dışı her oluşumun karşısında yer aldıklarını vurguladı. Hukukçuların mahkemelerin kararları doğrultusunda konuştuğunu hatırlayan Baro Başkanı Yetiş, suçluların bile haklarına riayet edilerek yargılanması gerektiğine işaret etti.

Gündem dair açıklamaların ardından Adıyaman'a yapılacak olan Adliye Sarayının projesinin tamamlandığını müjdeleyen Yetiş, şu anki mevcut Adliye Sarayının 40 yıl önce o günün şartlarına yönelik yapıldığını söyledi. O günün ihtiyaçlarına yönelik yapılan adliye binasının bugünün ihtiyaçlarını karşılamadığını dile getiren Yetiş,"Adli sarayının Karayolları Müdürlüğü'nün bulunduğu arsaya yapılması planlanmıştı. Biz Adliye Sarayının oraya yapılmasını uygun bulmadık. Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yaptı.

Adliye sarayı kız meslek lisesi karşısında bulunan 11 bin metrekare alana 4 katlı yapılacaktır. Projesi hazır olan adliye binasının temelinin gelecek yıl atılmasını bekliyoruz. Yeni adliye sarayımız tamamlanırsa Adıyaman'ın 50 yıllık adliye binası ihtiyacını karşılayacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 16:56:00
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 10:16:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?