1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

STK'lara hukuk semineri

Adıyaman'da Sivil Toplum Kuruluşları (STK), 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu hakkında bilgilendiriliyor.

Adıyaman Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasında (SMMMO) verilen seminerde 5510. sayılı kanunun içeriği anlatıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu Sigorta Tescil Şefi Gülay Aluç tarafından verilen seminere Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Kasım Tekim, SMMMO Başkanı Nihat Karaaslan ve STK çalışanları katıldı. Seminerde katılımcılara 5510. sayılı kanunu konu alan kısa bir fragman izletildi.
Seminerin amacını açıklayan SMMMO Başkanı Nihat Karaaslan, semineri SGK'nın organize ettiğini kendilerinin de bu programa ev sahipliği ettiklerini dile getirerek, ”Bugün 5510. sayılı kanunla ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. Hepimizin bildiği gibi 5510. sayılı kanun 2008 Ekim ayında yürürlüğe girdi. Ama yasada belli sürelerle tekrar kapsama girecek maddeler vardı. SGK müdürlüğümüz bu maddeleri tespit etti. Seminer 1 Nisan 2009 tarihinde özellikle 4/B diye tanımladığımız Bağ-Kur kapsamında ki mükellefiyet bildirimlerinin süresinde yapılması için yapıldı. Böylelikle mükellefleri bilgilendirerek idari para cezalarını önlemeyi hedefledik. Kamuoyunun bu noktada çok dikkatli davranması gerekiyor. Bütün sivil toplum örgütlerini bilgilendirme toplantılarına davet ediyoruz. Sonuç itibari ile zarar bizim zararımız” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 19:09:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?