6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Su arama çalışmaları başladı

Adıyaman'ın Besni ilçe belediyesi, ilçede azalan içme suyu kaynağını arttırmak amacıyla yeni kaynaklarda su arama çalışmalarına başladı.

Besni Belediyesi, Gölbaşı ile Besni arasında bulunan Guz Dağı'ndaki kaliteli suyu ilçeye kazandırmak için su arama çalışması başlattı. Bu amaçla Besni Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Guz Dağı'nda jeoloji mühendislerince belirlenen noktalara sondaj kuyusu vurdurmaya başladı.

Yapılan su arama çalışmalarıyla ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, su arama çalışmalarında olumlu cevap alındığı taktirde Besnililerin minimum maliyetle çok kaliteli bir suya kavuşacağını belirterek, "Hem ilçedeki içme suyunun önemli bir kısmını sağlayan Sugözü'ndeki enerji maliyetlerini düşürmek için, hem de azalan su kaynağımızı arttırmak için, su arama çalışmalarına başladık. İstanbul Su ve Kanalizasyon İşleri (İSKİ) Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tevfik Göksu'nun destekleriyle Sugözü'nde tribün kurarak kendi enerjimizi kendimiz üretmeyi düşünüyoruz. İSKİ'nin maliyetini karşılayacağı söz konusu proje için İSKİ'den gelecek olan bir teknik ekip Sugözü'nde inceleme yapacak. Yapılacak incelemeler sonucunda tribün kurulması uygun görülürse Besni'ye su pompalayan dinamoların kullandığı elektrik enerjisini kuracağımız tribünle kendimiz üreteceğiz. Böylelikle buradaki suyu sıfır maliyetle ilçemize kazandıracağız" dedi.

Sondaj ile yapılan su arama çalışmaları olumlu sonuçlanırsa Besni ilçesinin önümüzdeki 30 yıllık su ihtiyacı karşılanmış olacağı bildirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 14:03:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sinan celik IP: 85.98.38.xxx Tarih : 2.10.2007 12:07:38

su sorunu ve küresel ısınma nedeniyle su yoktur ama narlı kuyudaki boş yere akan suyu kimse onarmıyor.