6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Su sıkıntısı sondajlarla giderilecek

Adıyaman Belediyesi, küresel ısınma nedeniyle yaşanan su sıkıntılarının önüne geçmek için 6 noktada açtığı sondaj kuyularından saniyede 100 litre su elde etmeyi başardı.


Küresel ısınmadan dolayı yaşanan su sıkıntısının etkisini en aza indirmek için Belediye Su İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Briketçiler mevkiindeki 6 ayrı noktada sondaj kuyusu açıldı. Kuyulardan saniyede 100 litre su elde eden belediye ekipleri, suyun dinlenmesi için Karadağ eteğinde yapımı devam eden 100 tonluk depo ile sondaj kuyuları arasındaki 650 metrelik mesafeye 400'lük boru döşemeye başladı. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Türkiye'de yaşanan su problemini gündeme getirerek Adıyaman'ı etkisi altına alabilecek muhtemel su sıkıntısına önceden önlem almak için alternatif çözümler üretmeye çalıştıklarını ifade etti.


Büyükaslan; "Yaptığımız sondaj çalışmalarıyla büyük ölçüde su sıkıntısını çözeceğimize inanıyorum. Bu noktada ekiplerimiz büyük bir gayretle çalışıyor. Sondaj yaptığımız 6 adet kuyudan elde edeceğimiz suyu Koru Palanlı hattına tahliye ederek dönüşümlü olarak ana depolara aktaracağız. Çevre Sağlık Müdürlüğü tarafından incelenen suyun, sağlıklı olduğu tespit edilmiştir. Ancak bu konuda halkımıza da birtakım görevler düşüyor. Muhtemel su sıkıntısını önlemek amacıyla vatandaşlarımızın suyu daha dikkatli kullanmaları ve israftan kaçınmaları toplumsal bir görevdir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2007 Cuma 11:32:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?