1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Sülüklü Göl keşfedilmeyi bekliyor

Adıyaman'ın Besni ilçesinde keşfedilmeyi bekleyen 'Sülüklü Göl' vatandaşların ilgisini çekiyor.

Besni ilçesine bağlı Kuzevleri köyü yakınında bulunan 'Sülüklü Göl' hastalığı bulunan vatandaşlara şifa dağıtıyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği göl, yetkililer tarafından keşfedilmeyi bekliyor.

İlçe merkezinden 20 kilometre uzaklıkta bulunan göle şifa bulmak için gelenlerin sayısının her geçen gün arttığı görülüyor.

15 dönümlük sazlık alandan oluşan göle Adana, Mersin, Ankara, Malatya, Adıyaman gibi bir çok kentten günde onlarca insan geliyor.

Gölün bulunduğu arazinin sahibi Yunus Uluğ, yapılacak yatırımla gölün bölge sağlık turizmi açısından cazibe merkezi olacağını söyledi. Uluğ, "Bu konuda girişimlerimiz oldu ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle bu projemizi rafa kaldırmak zorunda kaldık.

Bu konuda yetkililerden destek bekliyoruz. Göldeki sülüklerin bir çok hastalığı iyi geldiği biliniyor. Özellikle romatizma, tansiyon, migren, mantar ve kaşıntı gibi rahatsızlıkları tedavi ediyor.

Sülükler Mayıs ayında çıkıyor ve Ekim ayına kadar şifa dağıtmaya devam ediyor. Ancak en faydalı oldukları dönem sıcak havalar yani Temmuz ve Ağustos ayları" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 13:37:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?