4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADIYAMAN

Süne'de en başarılı il Adıyaman

Tarım Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleşen plaket törenine Adıyaman Valisi Halil Işık, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Besni, Kahta ve Samsat Kaymakamları, Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Yakup Taş, Besni ve Kahta Ziraat Odası Başkanları ve sünne ile mücadelede görev yapan personel katıldı.

Plaket töreninde konuşma yapan Adıyaman Tarım Müdürü Cafer Kınanç, süne ile mücadeleye 11 Mayıs 2004 tarihinde başladıklarını belirterek, "Adıyaman’da 2004 yılında süne ile mücadelesi kapsamında ilaçlama döneminden önce 128 tarla pülverizatörü ve 66 adet sırt atomizörü ile çiftçilerimize katkı sağladık.Tarım teşkilatının oluşturduğu 22 ekip içerisinde 43 teknik ve yardımcı personel olmak üzere toplam 83 personelle süne ile mücadelede katkı sağladık. Süne ile mücadele kapsamında Adıyaman genelinde 942 bin 750 dekar alanda ilaçlama yapılmıştır. Mücadele yapan 215 köyden alınan buğday numunelerinde yapılan emgi analizlerinde, teknik elemanlarımızın tavsiyeleri doğrultusunda ilaçlama yapılan alanlarda emgili dane oranın yüzde 2’nin altında olduğu tespit edilmiştir.Süne ile mücadele kapsamında yapılan ilaçlama 25 Haziran 2004 tarihinde sona ermiştir. Süne ile mücadele kapsamında yer aletleri ile yapılan ilaçlamanın sona ermesi ile birlikte çitfçilerimiz çok memnun kaldığı görülmektedir.Yer aletleri ile başarılı bir şekilde yapılan süne mücadelesi neticesinde Adıyaman ekonomisine yaklaşık 56 trilyon katkı sağlanmıştır"dedi.

Daha sonra söz alan Valisi Halil Işık ise süne ile mücadelenin geçirdiği süreç içerisinde Türkiye’de uygulanan bu mücadeleden Adıyaman en başarılı il seçildiğini belirterek, "5 Ağustos 2004 tarihinde Ankara’da yapılan değerlendirme toplantısında Adıyaman, Ankara’da en başarılı il seçilerek onurlandırıldı. Eğer bir başarı söz konusu ise, bu başarı kolektif başarıdır. Süne ile mücadelede bundan sonra sanırım çiftçilerimiz de benim gibi düşünen ve yer aletleri ile ilaçlamaya devam edeceklerdir" diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında Adıyaman Valisi Halil Işık’a plaketi Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü adına, Adıyaman Tarım Müdürü Cafer Kınanç, Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Yakup Taş ve Besni, Kahta Ticaret Odası Başkanları verdi.

iha-adıyaman
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2004 Salı 13:59:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?