1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Sünnet yemeği 101 kişiye zehir oldu

Adıyaman'da sünnet düğününde ikram edilen yemekten zehirlenen yaklaşık 100 kişi, kaldırıldıkları hastanelerde tedaviye alındı.


Olay, dün saat 18.00 sıralarında Sümerevler Mahallesi'nde meydana geldi. Necmettin Er’in oğlu Ali Er’in sünnet düğününe katılan konuklara etli pilav, cacık ve türlü ikram edildi. Yemeklerden yiyen davetlilerde bir süre sonra baş dönmesi, mide bulantısı ve kusma şikayetleri görülmeye başlandı. Rahatsızlanan yaklaşık 100 kişi ambulanslar ve özel araçlarla Adıyaman 82'inci Yıl Devlet, Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk ve Adıyaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan kişilerden bazılarına serum tedavisi uygulandı. Yoğunluk nedeniyle Acil servislerde yer kalmayınca bir yatakta 2-3 kişi yatırılmaya başlandı. Yapılan tetkiklerde hastaneye başvuran kişilerin gıda zehirlenmesi geçirdikleri belirlendi.

Düğün sahibi Necmettin Er, “500 kişilik yemek yaptırdım ve yemekte pilav, cacık, türlü ve pilavın üzerine kavrulmuş et vardı. Misafirler ve çocuklarıyla bizler bu yemekten yedik. Gece evde çocuklar kusmaya ve düşüp bayılmaya başladı. Biz de hemen hastaneye geldik ve düğüne gelen herkesin hastanede olduğunu gördüm. Doktorlar gıda zehirlenmesi olduğunu söyledi ve şimdi burada tedavisi yapılanları bekliyorum” dedi.

Mustafa Kılınç ise, “Yemekten sonra dolaşırken yanımdaki yeğenim bir anda düştü ve bayıldı. Evi aradım ablalarım da aynı durumda olduklarını söylediler bana. Ben de hemen hastaneye geldim. Düğündeki herkes buradaydı ve yemekten zehirlendiklerini öğrendim. Güneydoğu Mutfak diye bir yerden toplu yemek getirtilmişti ve yemekten yiyenlerin çoğu zehirlenmiş” dedi.

Yetkililer, hastaneye başvuranların sayısında artış olabileceğini bildirdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2008 Pazartesi 10:37:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?