1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Süper tasarruf formülü

Adıyaman'da lise mezunu bir kişi, motorlu araçlarda yakıt tasarrufunu sağlayan ve süper ekonomik bir formül bulduğunu iddia etti.


Adıyamanlı Zeynal Abidin Boybey, motor devri aralığına göre yakıt tasarrufu için devir saati prensibine bağlı olarak bulduğu formülü birçok motorlu araç üreten firmalara gönderdiğini ve firmalar tarafından mantıklı bulunduğunu belirtti. Motorun tork ve güç eğriliklerinden yola çıkarak ortaya çıkartılan formülün motorlu araçlarda yüzde 15 yakıt tasarrufu sağlandığını iddia eden Boybey, "Motorlara karşı yoğun bir ilgim olduğu için 2005 yılında motorlu araçlarda yakıt tasarrufunun nasıl sağlanacağı yönünde kendi çapımda çalışmalarım oldu. Motorun tork ve güç eğriliklerinin teknik bilgilerinden yola çıkarak yakıt tasarrufu sağlayan formülü buldum. Bulduğum formül ekonomik değil süper ekonomik ve yüzde 15 yakıt tasarrufu sağlıyor" dedi.


Süper ekonomik yakıt tasarrufu ile ilgili projesini noter aracılığıyla onaylatan Boybey, ünlü otomobil ve araç üreten firmalara da projesini gönderdiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2008 Pazar 16:52:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?