1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Suriye heyeti işbirliği çağrısı

Suriye'nin Hama Sanayi Odası Başkanı, sanayi komite üyeleri ve milletvekillerinden oluşan heyetin Adıyaman ziyaretinde, Adıyaman ve Hama kentleri arasındaki ekonomik işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Türkiye ile Suriyeli işadamlarının ilişkilerini pekiştirmek ve ortak Pazar oluşturmak için Hama Sanayi Odası Başkanı Mh.Nidal Bekkur ve heyeti Adıyaman valiliğini ziyaret etti.
Vali Ramazan Sodan ve Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu tarafından karşılanan Suriyeli heyet valilik toplantı salonunda ağırlandı. Yapılan konuşmalarda iki ülke arasında gün geçtikce artan ilişkilerin önemine dikkat çekilirken, Adıyaman ve Hama arasında ekonomik bağ kurulması gerektiği vurgulandı.

Adıyaman'ın sosyal, ekonomik ve kültürel yapısı hakkında heyete bilgi veren Vali Ramazan Sodan, " Türkiye ile Suriye arasında gittikce gelişen ilişkiler gibi ticari ilişkilerde gelişecektir. Suriye bizim kardeş ve komşu ülkemizdir. Adıyaman 8 ilçesi, 19 beldesi ve 428 köyü olan bir ilimizdir.Adıyaman ekonomisin yüzde 70'i tarım, tarımın ise yüzde 15'i sulu tarımdır. GAP Projeleriyle sulu tarım artacaktır. Yapılan ziyaretten son derece memnun olduk.Bu ziyaret yeni ticaret ilişkilerinin gelişmesine vesile olacaktır" dedi.

Hama Sanayi Odası Başkanı Mh.Nidal Bekkur ise, Hama kenti hakkında bilgiler vererek, Hama'da son 20 yılda sanayi ve ticaretin geliştiğini söyledi. Bekkur, "Suriye'nin çeşitli alanlardaki üretiminin yüzde 6-7'si Hama'da üretilmektedir.Bizlerin sizlerle ortak payda ve çıkarlarımız ile ortak kültürümüz var. Cumhurbaşkanı ve Başbakanınınz iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine büyük katkılar sağladılar. Bizlerde ekonomik yönden bu ilişkileri geliştirmek istiyoruz. İki kent arasında ortak bir Pazar
oluşturulabilir ve sizin ürünlerinize bizler Pazar oluşturabiliriz" şeklinde konuştu.
Konuşmalar sonrasında Vali Ramazan Sodan tarafından, Nemrut Dağı heykeli ve el dokuması kilim hediye edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 15:46:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?