1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Suriyeli heyetten davet

1. Suriye Ekonomi Buluşması toplantı davetiyesini vermek için Adıyaman'a gelen Türkiye-Suriye İşadamları Konseyi Başkan Vekili Fawarz Acuz, Adıyamanlı işadamlarını Suriye'ye yatırım yapmaya çağırdı.

Türkiye-Suriye İşadamları Konseyi Başkan Vekili Fawarz Acuz ile birlikte Konsey Üyeleri Semir Rihavi ve Abdullah Fader Atar, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zafer Ersoy'u ziyaret etti. 1. Suriye Ekonomi Buluşması toplantı davetiyesini Zafer Ersoy'a veren Fawarz Acuz, Adıyamanlı işadamlarını ülkesine yatırım yapmaya davet etti. Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin ziyaretlerinin ardından Adıyaman'a gelen Suriyeli heyet, Vali Halil Işık ve Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ı da toplantıya davet edecek.

Fawarz Acuz, Suriye'nin yatırım yapmaya uygun bir ülke haline getirildiğini ve çeşitli kanunlarda değişiklik yapıldığını belirtti. Acuz, "2000 yılında yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması'nın ardından yatırımcıların önü açılmış ve ticaret gelişmiştir. 10 Sayılı Yatırım Kanunu değişerek, 8 Sayılı Yatırım Kanunu yeniden düzenlendi. Suriye'ye yatırım yapmak artık çok cazip hale geldi. Altyapı, elektrik ve imkanlar gelişti. Bundan sonra herkes rahatlıkla yatırım yapabilecek. Özellikle mülk edinme, para
transferi ve ikamet sorunu çözüldü" dedi.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zafer Ersoy ise coğrafi olarak Suriye'nin batıya açılan penceresi konumunda olduklarını kaydederek, "Ticaret ve yatırım açısından iki ülkenin ilişkisi çok önemlidir. 2 gün olan serbest dolaşım hakkının 5 güne çıkartılması iki ülkenin yakınlaşması için daha faydalı olacaktır. Suriyeli ve Adıyamanlı şirketler sermaye evliliği yapabilir. Bilgi, finans ve becerileri birleştirerek Ortadoğu'nun üretim üssü olabiliriz. Adıyaman'ı Ortadoğu'nun moda merkezi yapma gayreti içerisindeyiz. Suriye'de ayakkabıcılık sektörü çok gelişmiş olmasına rağmen bizim burada bu sektör çok gerilerde. Moda merkezi hedefimize sizin ayakkabıcılık sektörünü de katarsak eksikliğimiz giderilmiş olacak" şeklinde konuştu.

Zafer Ersoy, heyete Nemrut heykelcikleri ve Adıyaman'ı tanıtıcı broşürlerin olduğu bir hediye paketi takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 16:50:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?