6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Sürücülere bayram uyarısı

SÜRÜCÜLERE BAYRAM UYARISI

Adıyaman Trafik Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, Ramazan Bayramı'nda yollarda olacak sürücülere 'Bayramınızı zehir etmeyin' uyarısında bulundu.

Ramazan Bayramı boyunca trafik yoğunluğunun artacağını göz önüne alarak çalışacaklarını dile getiren Telli, vatandaşların güvenli ve huzurlu bir şekilde seyahat etmelerini sağlamaya çalışacaklarını kaydetti. Denetimler neticesinde kazaları en aza indirmeyi hedeflediklerini ifade eden Trafik Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, bayram öncesinde de alışverişlerin çileye dönmemesi için bazı cadde ve sokaklar trafiğe kapattıklarını açıkladı.

Bayram öncesi ilk iki gün kent merkezinde sağlık ocağı, Gölebatmaz Caddesi, Buhara Caddesi ve Erdem Caddesi'nin trafiğe kapatıldığını belirten Telli, yoğun yaya ve araç trafiğine karşı vatandaşlara toplum taşıma araçlarını kullanın uyarısında bulundu.

BAYRAMIN ARDINDAN İLK ÜÇ GÜN

Bayramın ardından geri dönüşler için ilk üç gün denetimlerin devam edeceğini bildirilen Denetleme Şube Müdürü Telli; "Bayram süresince vatandaşlarımızın, bayram kutlamaları kapsamında sürekli karayolunda araçları ile seyir halinde seyahat edecekleri düşünülerek, güvenli bir trafik ortamını sağlamak, trafik kazalarını önlemek amacı ile yoğun denetimlere devam edilecektir. Bayram süresince olması muhtemel trafik sıkışıklıların olmaması için, vatandaşlarımızın daha bilinçli hareket ederek kısa mesafe bayram

ziyaretlerinde araçlarını kullanmamaları ve yaya olarak ulaşımlarını tavsiye ederiz. Ayrıca bayram süresince sürücülerinin araçlarını sabırla, hoşgörü ve dikkatlice kullanmalarını ve trafik kurallarına riayet etmelerini bekliyoruz" dedi.

ŞEHİRLERARASI TAŞIMACILIKTA ALINACAK TEDBİLER

Telli, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "İlimizde bulunan Şehirlerarası otobüs terminalinde trafik tedbirleri artırılması, Otobüslerin çıkışlarında sıkı denetlenmesi, Alkol durumları, takoğraflarının çalışıp çalışmadığı, çalışma sürelerine uyulup uyulmadığı, avadanlık ve evraklarında eksiklik olup olmadığı kontrolleri yapılacaktır. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar titizlikle denetlenerek, yetki belgeleri bulunmayan veya taşıt kartları yanlarında bulunmayan otobüsler ile terminal haricinde yolcu alan

otobüs sürücülerine gerekli yasal işlem yapılacak. Artan yolcu talebi karşısında otobüs firmalarının korsan araç kiralama yöntemine başvurulması durumunda bu firmalara da Karayolu Taşıma Kanunu kapsamında gerekli yasal işlemler yapılacaktır."

ŞEHİRLERARASI KARAYOLLARINA ÇIKACAK SÜRÜCÜLERİN DİKKAT VE ÖZEN GÖSTERMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Bayram nedeniyle, memleketlerine veya tatile gidecek olan sürücülerin, daha fazla trafik yoğunluğu ile karşılaşacaklarından, trafik kazalarına karışmadan güvenli seyahatlerini tamamlamalarını sağlamak amacıyla; "Yola çıkmadan önce sağlıklı bir sürücü olmak amacıyla, uykusuz ve yorgun olmamaları, yola çıkmadan önce, araçlarının bakımlarının yaptırarak eksiklikleri varsa tamamlaması, aşırı hız yapmamaları, öndeki aracı yakın takip etmemeleri, sık sık dinlenmelerini ve diğer trafik kural ve yasaklarına

mutlaka uymalarını, Görevlilerin ikaz ve uyarılarına uymalarını, emniyet kemerlerini takmalarını, trafikte karşılaştıkları olumsuz durumları polis imdat (155) ile paylaşmalarını/ihbar etmelerini, aşınmış lastikle seyahat etmemeleri gerekmektedir."

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2010 Salı 13:41:03
Güncelleme :7 Eylül 2010 Salı 22:59:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?