1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Süryani Cemati'nden BBP'ye ziyaret

Mor Pavlus Mor Petrus Kilisesi ve Bölge Metropoliti Melki Ürek ve cemaati Büyük Birlik Partisi (BBP) Adıyaman il teşkilatını ziyaret ederek, başsağlığı dileklerini iletti.

BBP İl Başkanı Növfel Dolaş, BBP Merkez İlçe Başkanı Mesut Karayılan ve partililer tarafından karşılanan Mor Pavlus Mor Petrus Kilisesi ve Bölge Metropoliti Melki Ürek ve cemaati güzellik ve hoşgörüden bahsetti. Semavi dinlerin diyaloglarının önemine vurgu yapılan ziyarette, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatından duyulan üzüntünün altı çizildi.

Metropolit Melki Ürek, kaza sonrası hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun cenazesine katılamadıklarını belirterek, "Genel Başkanınız Muhsin Yazıoğlu ve diğer partili arkadaşlarınızı kaybetmenizden dolayı başsağlığı diliyoruz. Sizin bu üzüntünüzü paylaşıyoruz. Ölüm hepimizin borcudur ve yakamızdaki rozettir. Hepimiz bu fani dünyadan göçüp diğer baki hayata geçeceğiz. Ölüm her şeyin üzerindedir. Hoşgörü ve sevginin hakim olduğu, kaba kuvvetin yaşanmadığı bir dünya istiyoruz. Bir insan bunun tersini savunuyorsa, tahribat yapmaktan başka bir şey değildir" dedi.

Alperen Ocakları adına konuşan Abuzer Göçer ise, kendilerinin bütün insanlığı içine alacak bir nizamı alem davasının sevdalısı olduklarını belirtti. Göçer, "Bu görüş olimpiyat gibidir. Olimpiyatlarda dinler, ırklar ve ülkeler başkadır fakat herkes orada buluşur. Biz barışın, hakkın, adaletin ve hoşgörünün hakim olduğu yolun yolcularıyız. Bu insan ölümüyle herkesi etrafında toplayabilmişse ne mutlu ona. İnsanların gözyaşlarını akıtmadan, kanını akıtmadan, çocukları yetim bırakmadan hakkı adaleti
sağlamaktadır. Başka partiden ve başka devletten gelen kişilerin taziyede olması beni çok memnun etti. Semavi dinlerin doğru diyalogundan yanayız" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 19:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?