1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Süryani Ortodoks cemaati ziyareti

Her yıl Haziran ayında Mor Petrus ve Mor Pavlus Kilisesi'nde düzenlenen ayine katılmak üzere Adıyaman'a gelen Süryani Ortodoks Metropolitleri ve Cemaat mensupları protokol üyelerini ziyaret etti.

İlk olarak Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ı ziyaret eden cemaat mensupları, daha sonra Vali Ramazan Sodan ve İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı'yı ziyaret ettiler. Ziyarete İstanbul, Ankara ve İzmir Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Reisi ve Patrik vekili Filüksinos Yusuf Çetin, Mor Petrus ve Mor Pavlus Kilisesi Metropoliti Grigorios Melki Ürek, Hollanda Başrahibi Eliyo Öztaş ile Süryani Ortodoks Cemaati Almanya Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Köse katıldı.

Ziyaretlerde protokol üyeleri ile sohbet eden cemaat mensupları, dostluk ve kardeşlik mesajları verdiler. Kendisine yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ramazan Sodan, "Adıyaman'ın en önemli özelliği hoşgörü ve diyalog anlayışının binlerce yıldır bu topraklarda yaşanmasıdır. Ülkemiz, binlerce yıldan beri kavimlerin, dinlerin ve kültürlerin bir arada geçtiği ve yaşadığı bir ülkedir. Devletimizin ve ülkemizin Hukuk Devleti olmasının sağladığı özgür ve hoşgörü ortamıdır. Süryani Cemaatinin Adıyaman'da hiçbir sorunu bulunmaması beni memnun etmiştir" dedi.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, Pazar günü yapılacak olan ayinin bu yıl 11.sinin düzenleneceğini belirterek, "Yıllar önce bu şehirde yaşayan ve göç eden kadim hemşerilerimizin yılda bir kez de olsa Adıyaman'a gelmeleri bizleri mutlu etmektedir. Bu vesileyle hasretler ve özlemler giderilmektedir" diye konuştu.

Ziyaretleri değerlendiren Süryani Ortodoks Cemaati İstanbul, Ankara ve İzmir Metropoliti Filüksinus Yusuf Çetin, 10 yıldan fazla bir süredir bu görevi yürüttüğünü dile getirerek, "Bilindiği gibi her sene bu tarihlerde Adıyaman Mor Petrus ve Mor Pavlus Kilisesi'nin ayini yapılmaktadır. Pazar günü yapılacak olan ayin dolayısıyla Adıyaman'a geldik. Bu vesileyle protokol üyelerini ziyaret ediyoruz. Asırlardır bu topraklarda kardeşlik içerisinde yaşadık. Şimdi ise geçmişte burada yaşayan insanlarımız ayin vesilesiyle memleket hasretini gideriyor" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 18:13:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?