6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Süryaniler Noel'i kutladı

Süryani Kadim Cemaati, Noel'i Adıyaman St. Mor Petrus Mor Pavlus Kilisesi'ndeki ayinle kutladı.

Adıyaman, Malatya ve Elazığ'dan gelen Süryaniler, Bölge Metropoliti Melki Ürek'in yönettiği ayinde dualar ederek Noel'i kutladı. Kilisede yapılan ayinde, İsa'nın doğuşunu temsilen kilisede çoban ateşi yakılarak dua edildi. Ayin sonunda cemaate çikolata ve pasta dağıtıldı.

Metropolit Melki Ürek, İsa'nın doğuş bayramını kutladıklarını dile getirerek, "Tüm dünyadaki diğer Hıristiyanlar gibi bizler de Adıyaman'da bayramımızı kutluyoruz. Bayramlar huzur ve barışın göstergesidir" dedi. 2007 yılında Hristiyan dinine mensup kişilere karşı yapılan saldırılar ile ilgili olarak konuşan Melki Ürek, "2007 yılında gerçekten hoş olmayan olaylar yaşanmıştır. Tabii ki bu olayları kınıyoruz. Bu girişimde bulunan çevrelerin tanrının anlayışını ve farklı inançları benimsemeleri gerekiyor.

Tanrı insandan baskıncı olmasını değil, iyi ve güzel olmasını istiyor. Tanrının iyiliğine ve güzelliğine inanmamız lazım. Ülkemizde nahoş olaylar oldu fakat emniyet birimleri bu olayları bertaraf etmiştir. Böyle olaylar herkesi rahatsız ettiği gibi bizi de rahatsız ediyor. Hem biz zedeleniyor ve huzursuz oluyoruz, onurumuz kırılıyor hem de ülkemizin prestiji düşüyor" açıklamasını yaptı.

Süryani Kadim Cemaati'ne mensup kişiler ise bayramı gönül rahatlığı, huzur ve barış içerisinde kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Resmi ve sivil polis ekipleri, ayin boyunca Adıyaman ve Çevre İller Süryani Kadim Metropolitliği olan St. Mor Petrus Mor Pavlus Kilisesi çevresinden ayrılmadı. Süryani Kadim Cemaati'nin Noel yortusunda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için önlem alan ekipler, cemaatin dağılmasıyla birlikte kiliseden ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 17:37:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?