1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Tabiblerden Tam Gün tepkisi

Adıyaman Tabip Odası, sağlık personelinin tam gün çalışmasına ilişkin yasa tasarısına tepki gösterdi.

Açıklamayı üyeler adına Oda Başkanı Mehmet Gürlevik yaptı. Sağlık çalışanları olarak haklarını arayacaklarını söyleyen Gürlevik, "Mevcut yasa tasarıları ile bugüne kadar ortaya çıkmış olan performans sistemi, tıp fakültelerini, kamu hastanelerini, birinci basamağı, kurum hekimliklerini, muayenehane hekimliğini çökerten, güvencesiz bir sistem. Tedavi hizmetlerinden başka önceliği olmayan bu anlayışın parayı kaldırmak değil; kendine, sermayeye akıtmak diye bir hedefi vardır.

Fakültelerde eğitim ve araştırma bütünüyle tarih olacak, öğretim üyeleri müşteri peşinde koşmaya zorlanacaklardır. Oysaki Türkiye'de nitelikli tıp eğitiminin, nitelikli sağlık hizmetlerinin sahibi-sahipleri vardır. Şimdi bu öğretim üyelerinin bir adım öne çıkma zamanıdır. Şimdi en mağdurlarımızın; taşeron işçilerden radyoloji çalışanlarına, kurum hekimlerinden Toplum Sağlığı Merkezlerinde çalışanlarımıza kadar haklarını gözeterek, hep birlikte tam gün ve tam bir enerjiyle, uzun soluklu bir mücadeleye hazır olmalıyız.

Bulunduğumuz yerden başlamalı, kararlılıkla, yıkıcı olmayan bir anlayışla haklarımızı savunmalıyız. Bu tasarının yeniden ve geniş bir uzlaşı çerçevesinde değerlendirilmesi, oluşabilecek muhtemel hataların düzeltilmesine neden olacaktır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 17:11:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?