2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Takı kursuna yoğun ilgi

Adıyaman'ın Tut ilçesinde kadınlar, Halk Eğitim tarafından açılan takı tasarım kursuna yoğun ilgi gösteriyor.

Tut Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan takı tasarım kursuna yoğun ilgi gösteren kadınlar, takı tasarımcısı oldu. İki ay önce başlayan ve kadınlara yönelik olarak açılan takı tasarım kursunda 150'ye yakın takı tasarımı yapıldı.

Kursun Haziran ayına kadar biteceğini belirten tasarım eğitimcisi Serpil Soylu, 35 kişinin kursa katıldığını kaydetti.

Soylu, "Tasarım için İstanbul ve Kahta ilçesinden getirilen boncuk ve diğer malzemeler ile takı tasarımı yapıyoruz. Kursun amacı, kadınların kendilerinde var olan aksesuarları kullanabilmelerini öğretmek. Kemer tokaları, kullanılmayan tespih, toka ve başka şeyleri takı haline getirerek, hem kullanılabilir hale getirmek hem de boş vakitlerini değerlendirebilmelerini öğretmeye çalışıyoruz" dedi.

Kadınların bu kursa ilgi göstermesinin ayrı bir anlamı olduğunu vurgulayan Soylu, "Kurs süresince kadınlar oldukça iyi vakit geçiriyorlar. Tasarım yapmak onları sorunlarından uzaklaştırıyor ve streslerini atmalarını sağlıyor. Kursa katılarak kıyafetlerine uygun aksesuarlar yapmalarının yanında bir nevi terapi de yapmış oluyorlar. 16 Haziran'da bitecek olan kurs sonunda hazır hale getirilen takılar sergilenecek ve satışa sunulacak" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 16:47:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?