6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Tamamen tesadüf...

ELEKTRİK ÇARPMA VAKALARININ ARDINDAN

Göksu Edaş İl Müdürü Mehmet Yaşar, Adıyaman'da geçtiğimiz gün meydana gelen elektrik çarpmalarının ardından vatandaşlara ve elektrikçilere önerilerde bulundu.

Adıyaman'da 24 saat içerisinde meydana gelen iki elektrik çarpma vakasının üzüntü verici bir durum olduğunu dile getiren Göksu Edaş İl Müdürü Mehmet Yaşar, meydana gelen olayların ardından konuşmanın hoş olmadığını belirtirken, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Aynı alan içerisinde aralıklarla meydana gelen, bir kişinin hayatını kaybettiği ve bir kişinin de sol kolunun ve ayağının kesilmesine neden olan elektrik çarpmasıyla ilgili olarak, aşırı güven ve tecrübe nedeniyle güvenlik tedbirlerinin yeterli bir şekilde alınmadığını ileri sürdü. İki farklı kişinin aynı alanda akıma kapılmasını tesadüf olarak değerlendiren Yaşar, elektrik çarpmalarının çoğunlukla ya tecrübeleri ya da deneyimsiz kişilerde meydana geldiğine dikkat çekti. Bu meslekte tecrübeleri kişilerin kendilerine olan aşırı güven nedeniyle elektrikle oyuncak gibi oynamaya çalıştıklarını söyleyen Yaşar, tecrübesiz kişilerin ise gerekli güvenlik tedbirlerini alamadıklarını belirtti.

Elektrik akımına kapılarak yaralanan, sol kol ve ayağı kesilen ve hayati tehlikeyi atlatamadığı için Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesinde yoğun bakımda yatan Göksu Edaş Elektrik Arıza ekibinde görevli Mehmet Erdil'in, bir anlık dikkatsizlik sonucu akıma kapıldığını söyleyen Yaşar, hayatını kaybeden özel elektrikçinin ise alçak gerilim kontrol kalemi ile orta gerilimi kontrol ettiği için akıma kapıldığı yönünde bilgi aldığını ifade etti.

Elektrikçiliğin hassas ve bir anlık dikkatsizlik sonucu can ve mal kaybına neden olan bir meslek olduğunu vurgulayan Yaşar, "Piyasada elektrikle ilgili bir iş yapılacaksa, deneyimli ve belgeli kişilere yaptırılması gerek. Bu iş yapılırken de gerekli tedbirlerin alınması lazım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 10:47:00
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 15:38:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?