6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Tan: Kürtler eşit vatandaşlık istiyor

'DEMOKRATİK AÇILIM SÜRECİNDE KÜRT SORUNU' KONULU KONFERANS

Gökkuşağı Derneği tarafından Adıyaman'a davet edilen Gazeteci-Yazar Altan Tan, 'Demokratik açılım sürecinde Kürt sorunu' konulu konferans verdi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansa, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Baro Başkanı Yusuf Yetiş, Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Gaffari İzci, 82. Yıl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr Murtaza Yetiş ve çok sayıda kişi konferansa katıldı.

Gökkuşağı Derneği Başkanı Mirza Göktemir, konferans öncesinde açılış konuşması yaptı. Mirza Gökdemir, dernek olarak yeni projeler hayata geçirdiklerini ve sosyal etkinlikleri de aksatmadıklarını ifade etti.

Gazeteci-Yazar Altan Tan, tarih boyunca semavi dinlere mensup kişilerin hep bir arada yaşadığını ve bu gün Kürtler'in yüzde 50'sinin Kürtçe bilmediğini söyledi.

Tan, "Kürtler diğer haklar gibi dışarıdan gelmediler, kendi topraklarında yaşıyorlar. Halkı ile kavga eden bir devlet, millet için faydalı değildir. Farklılıkları bir arada yaşatmak için bir mezhep lazım. İçki içeni, plaja gideni öyle kabul etmek lazım. Kürt meselesinde ana dil neyse öyle kabul etmek lazım Türkiye bunu yaparsa rahatlayacaktır" dedi.

Devletin Kürdü Kürt olarak kabul etmesi gerektiğini kaydeden Tan, "Kürtlerin bayrakla devletle bir sorunu yok. Kürtler eşit vatandaşlık istiyorlar" şeklinde konuştu.

'DEMOKRATİK AÇILIM SÜRECİNDE KÜRT SORUNU' KONULU KONFERANS
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 13:06:04
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 16:15:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?