1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Tanju Çolak'a sevgi seli

Eski Avrupa gol kralı Tanju Çolak, Adıyaman Lisesi'nin eğitim-öğretim yılı açılış programına katılmak üzere Adıyaman'a geldi. Davet üzerine Adıyaman'a gelen Çolak, yoğun ilgiyle karşılandı.

Adıyaman Havaalanında sevgi seliyle karşılaşan eski Avrupa gol kralı Tanju Çolak, Adıyaman Lisesi'nin 2009-2010 eğitim-öğretim yılı açılış programına katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Çolak, kendisine gösterilen ilgiden mutlu olduğunu söyledi.

Programa Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve Defterdar Şefik Tongal ve Adıyaman Lisesi Okul Müdürü Bedir Kızıl'ın yanı sıra öğretmenler, öğrenciler ve spor adamları da katıldı. Okul bahçesinde kısa süre oturan Çolak, öğrencilerin kendisi için seslendirdikleri şarkıları dinledi.

Daha sonra okul binası önünde toplanan öğrencilerle sohbet eden Çolak, öğrencilere kendi hayatından kesitler anlattı. Futbol kariyerinde yaşadığı başarıları dile getiren Çolak, bir sezonda 39, bir maçta 6 gol atan tek futbolcu olduğunu hatırlattı.

Eski futbolcu olmasına rağmen futboldan kopmamaya çalıştığını ifade eden Çolak, Adıyaman'a ilk kez geldiğini ve gösteriler ilgi ve alakanın kendisini mutlu ettiğini belirtti. Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevaplandıran Çolak, bir öğrencinin 'Hülya Avşar'ı nasıl tavladın' sorusunu yanıtsız bıraktı. Futbol yaşantısıyla ilgili soruları profesyonelce cevaplandıran Çolak, futbol yaşantısını mutsuz olduğu Fenerbahçe'de noktaladığını, futbolculuk yıllarında Avrupa'dan kendisine transfer teklifleri yapıldığını fakat iletişimin bugün ki kadar yaygın olmaması nedeniyle gitmekten korktuğunu vurguladı.

Kendisinin Galatasaraylı olduğunu da sözlerine ekleyen Çolak, Adıyaman Lisesi kız futbol takımıyla birlikte antrenman maçına çıktı. Karşılaşmada 2-2 tamamlanırken, Tanju Çolak oynadığı takımın gollerini kaydeden isim oldu. Maçın ardından öğrenciler, Tanju Çolak ile fotoğraf çektirmek ve bir imza almak için birbirleri ile yarıştı. Adıyaman Lisesi Müdürü Bedir Kızıl, Gol Kralı Çolak'a isminin yazılı olduğu Adıyaman Lisesi futbol takımı forması ve eğitim-öğretim yılı açılış programına katıldığı için plaket verirken, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan Adıyaman yöresine ait el dokuma halı hediye etti.

Program sonrası Adıyaman'ın tarihi yerlerini gezerken, Adıyaman'a gelmekten son derece memnun olduğunu söyleyen Çolak," Adıyaman'da tarihi yerleri geziyoruz. Adıyaman tarih kokuyor. Bu yerleri iyi değerlendirmek lazım. Çok eski tarihlerin yaşadığı bir şehir. Adıyaman insanının samimiyeti ve içten sevgisi beni mutlu etti" dedi.

Perre Antik kette kaya mezarlıklarını gezen Tanju Çolak'a, antik kentte kazı yapan ekibin çıkarttığı Roma dönemine ait olduğu öğrenilen tarihi parayı inceledi.
Tanju Çolak'ı Adıyaman'da görmekten son derece mutluluk duyduğu dile getiren Okul Müdürü Bedir Kızıl, Çolak'ın futbol camiasının yetiştirdiği en başarılı sporcuları arasında yer aldığını kaydetti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 16:02:59
Güncelleme :2 Ekim 2009 Cuma 16:07:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?