1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Tapu kütüğü resimleri nerden çıktı?

Adıyaman Tapu Müdürlüğü'ne ait tapu kütüğü defterlerinin sayfa sayfa çekilmiş resimleri, bir internet kafe bilgisayarında ortaya çıktı.

Tapu Müdürlüğü görevlileri kontrolünde vatandaşların sadece kendi arazilerinin kayıtlarına bakabildiği kütük defterinin resimleri, bilgisayardan bilgisayara dolaşıyor. Adıyaman merkeze bağlı Doyran köyü Bağlar mevkiinde arazilerin kayıtlı olduğu sayfaların resimlerinin çekildiği ortaya çıktı.

Adıyaman'da bir internet kafe bilgisayarında ele geçirilen tapu kütüğü kayıtlarının resimleri polis tarafından incelemeye alındı. Kütük defterinin 182 sayfasının resminin çekildiği belirtildi.

Adıyaman Tapu Sicil Müdürü Mesut Ödemiş, tapu kütüğü defterine sadece görevli memurların bakabildiğini belirterek, "Vatandaşlar kendi arazileriyle ilgili bir konu olursa görevli memur nezaretinde bu deftere bakabilir. Merkeze bağlı Doyran köyü civarında DSİ Müdürlüğü tarafından kamulaştırma yapılıyor. Sulama kanalı yapımıyla ilgili olan bu kamulaştırmadan dolayı DSİ görevlileri bu resmi çekmiş olabilir. Sayfadaki bilgileri tek tek yazmak yerine resimlerini çekerek zaman kazanmış olabilirler" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 15:56:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?