6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Tarihi bina yıkıldı

TARİHİ BİNA TAZYİKLİ SU VE KEPÇEYLE YIKILDI

Adıyaman'da yol yapım çalışmaları kapsamında yıkılan tarihi bina, 3 adet sulama aracının desteği ve bir adet kepçeyle yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından yıkıldı.

GAB Cami Mahallesi Harıkçı Caddesi üzerinde bulunan Adıyaman'ın en eski yapıtlarından olan iki katlı bina, Adıyaman Belediyesi tarafından yapılan yol yapım çalışmaları kapsamında yıkıldı. Yıkım öncesi trafik polisleri tarafından yol güvenliği sağlanırken, binanın elektriği kesildi. Yıkımı gerçekleştirecek olan kepçe, bir kamyon ile yıkımı gerçekleşecek olan binanın önüne getirildi. Kepçe yıkıma çevredeki vatandaşların meraklı bakışları arasında başlarken, binaya yapılan ilk kepçe darbesinin ardından caddeyi toz bulutları kapladı. Tozun çevredeki vatandaşlara ve çalışanlara zarar verdiğini gören görevliler, yıkımın gerçekleştiği alana itfaiye ve sulama araçlarının gelmesini talep etti. Olay yerine gelen sulama araçları kepçeyle organizeli bir şekilde yıkımı gerçekleştirdi. Kepçenin yıkacağı yere toz kalkmaması için su tutan görevliler zaman zamanda tozdan önü kapanan kepçeyi sulayarak, yıkadı.

Yıkım işlemini yerinde inceleyen Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, 42 yıllık özlemin gerçekleştirilen yıkımla son bulduğunu belirterek, "Bugün kentimiz için çok önemli olan bir yıkım gerçekleştiriyoruz. Bulunduğumuz yer Harıkçı Caddesi, 9 Eylül Caddesi ve Muhsin Yazıcıoğlu Caddesinin birleştiği bir kavşak noktası. Bu cadde 1958'li yıllarda hizmete açılmıştır. Fakat yarım kalmıştı. 42 yıl sonra biz bunu tamamlıyoruz. Yıkım için gerekli kanuni işlemleri başlattık. İstimlak işlemlerini başlattık. Bir kısmının paralarını ödedik. Bugün 42 yıllık bir özlem son bulacak. Bununla birlikte açılacak olan yol ile birlikte bu çevredeki caddelere de hareketlilik gelecek. Kimsiye mağdur etmeden yıkımı gerçekleştirerek hizmete açılacaktır. Şehrin tüm noktalarını geliştirerek, her noktayı cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Öte yandan, yıllardır kullanılmayan ve yıkımı gerçekleştirilen binanın içerisinde onlarca kuşun yuva yaptığı görülürken, bu durum vatandaşlar tarafından 'kuşlar yuvasız kaldı' şeklinde yorumlandı.

TARİHİ BİNA TAZYİKLİ SU VE KEPÇEYLE YIKILDI
TARİHİ BİNA TAZYİKLİ SU VE KEPÇEYLE YIKILDI
TARİHİ BİNA TAZYİKLİ SU VE KEPÇEYLE YIKILDI
TARİHİ BİNA TAZYİKLİ SU VE KEPÇEYLE YIKILDI
TARİHİ BİNA TAZYİKLİ SU VE KEPÇEYLE YIKILDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 13:35:01
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 15:02:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?