1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Tarihi mekanda resim keyfi

TARİHİ MEKANDA TOPLU RESİM ÇALIŞMASI

Adıyaman Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi 11. ve 12. sınıf resim bölümü öğrencileri tarihi Tuz Hanı'nda toplu resim çalışması yaptı.

Tuz Hanı'nı kendi bakış açılarına göre çizen 38 öğrencinin toplu çalışmasını vatandaşlar merakla izledi. Resim çalışma alanını gezen Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, öğrencilerin çalışmalarını beğendiğini belirterek, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin Adıyaman'ı en iyi şekilde temsil ettiğini söyledi. Tarihi mekanda resim çalışması yapmanın önemine değinin Alaköse, öğrencilerin bir birinden yetenekli olduğunu kaydederek, böyle değişik bir düşünceyi gerçekleştiren okul öğrencilerine ve yöneticilerine teşekkür etti.

Okul Müdürü Zeynal Özçakmakçı ise,"Yağlı boya, sulu boya, çini mürekkep ile lavi, karakalem ve pastel boya gibi çeşitli tekniklerde resimler yapıldı. Öğrencilerin bu şekilde tecrübelerini pekiştirmelerini hedefledik. Okul içerisinde soyut çalışmalar yapılıyordu bugün tarihi mekanda somut çalışma yapıyoruz. Çünkü öğrenciler gördüklerini çiziyorlar. Yapılan bu resimleri daha sonra okulda sergileyeceğiz" diye konuştu.

Tarihi mekanda resim çizebilmenin mutluluğunu yaşayan öğrenciler, resimlerinin ilerleyen zamanlarda değer kazanacağına inandıklarını söyledi.

TARİHİ MEKANDA TOPLU RESİM ÇALIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 16:37:01
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 18:07:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?