6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Tarihi Tuz Hanı korkutuyor

TUZ HANI, ESNAF VE VATANDAŞI KORKUTUYOR

Adıyaman'da, Tuz Hanı esnafı ve vatandaşlar Tuz Hanı'nın yağışlar nedeniyle yıkılmasından korkuyor.

Kış döneminde meydana gelen yağışlar nedeniyle Adıyaman genelinde birçok bölgede toprak kayması, ev yıkılması ve heyelan olması üzerine, yıllardan beri harabe bir şekilde bekleyen tarihi Tuz Hanı esnafı tedirgin. Oturakçı Pazarı içersinde yer alan Tuz Hanı'nın altında çeşitli alanlarda işletmeler ve dükkanlar bulunuyor.

İnsan yoğunluğunun fazla olduğu Tuz Hanı etrafında yağışlar nedeniyle küçük çaplı hasarların meydana geldiğini belirten esnaf, daha önceki hasarların yanı sıra yeni küçük hasarlarında meydana geldiğini ifade ettiler.

Adıyaman Valiliği tarafından restorasyonu yapılması planlanan fakat hak sahiplerinin mahkemeye başvurmaları sonucu yıllardır restore edilemeyen Tuz Hanı'nda mahkeme karara varmıştı. Valiliği haklı bulan mahkemenin kararının ardından yetkililer yeniden harekete geçerek, Tuz Hanı'nın restorasyonunun yapılmasını sağlayacak.

Esnaflar, restorasyona biran önce başlanılması gerektiğini aksi halde her gecen gün tarihi mekanın daha kötü bir hal aldığını belirterek, can ve mal kaybı olmadan gerekli önlemin alınmasını istiyorlar.

TUZ HANI, ESNAF VE VATANDAŞI KORKUTUYOR
TUZ HANI, ESNAF VE VATANDAŞI KORKUTUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2010 Pazar 14:55:05
Güncelleme :31 Ocak 2010 Pazar 16:32:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?