1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Tarım kardeşliği

ADIYAMAN VE BURSA TARIM ALANINDA KARDEŞ ŞEHİR OLDU

Adıyaman Tarım İl Müdürlüğü ile Bursa Tarım İl Müdürlüğü arasında GAP Eylem Planı çerçevesinde ortak projeler gerçekleştirilecek.

GAP Eylem Planı çerçevesinde tarım teknolojilerinin başkenti konumundaki Bursa'da yapılan tarım yatırımlarının benzerlerinin yapılması için ortak proje yürütülüyor. Bursa Tarım İl Müdürlüğü ile Güneydoğu Bölgesi'nde yapılması planlanan proje kapsamında Adıyaman'da toplantı düzenlendi. Adıyaman Tarım İl Müdürü Erdal Özer ile Bursa Tarım İl Müdürü Hüseyin Yıldızel tarafından proje hakkında çiftçilere bilgi verildi. Düzenlenen toplantıya Ziraat Odası Başkanı Yakup Taş'ın yanı sıra ilçe ziraat odası

başkanları ve çiftçiler katıldı.

Adıyaman Tarım İl Müdürü Erdal Özer, toplantının açılış konuşmasında Adıyaman ile Bursa'nın tarım alanında kardeş şehir olduğunu ve projenin önemine dikkat çekti. Bursa Tarım İl Müdürü Hüseyin Yıldızel, Bursa'da tarım teknolojilerinin yaygın olduğuna dikkat çekerek, "Bursa'da uygulanan projelerin bu bölgede uygulanabilir mi?" düşüncesinden projenin ortaya çıktığını söyledi.

Yıldızel, "Projenin amacı Adıyaman'ın önder çiftçilerini tespit edip, çiftçilerin durumunu değerlendirmek ve alt yapılarını oluşturmaktır. Bunun yanında hayvancılık konusunda çiftçilere yönelik eğitim çalışması yapmak" dedi.

Hüseyin Yıldızel, açılış konuşmasının ardından Bursa ilindeki çalışmalar ile ilgili slayt eşliğinde bilgiler verdi.

ADIYAMAN VE BURSA TARIM ALANINDA KARDEŞ ŞEHİR OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 12:38:00
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 23:15:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?