1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Tartışmalı yola makyaj

Adıyaman'da daha önceki günlerde mezhep ayrımcılığına neden olan Yaylakonak Beldesi yolunda çalışmalar başladı.

Yaylakonak Belde Belediye Başkanı Hasan Karakaya, AK Parti iktidarı döneminde mezhep ayrımcılığı yapıldığı, Yaylakonak Beldesi yolunun İl Genel Meclis Başkanı Celal Erkan tarafından yaptırılmadığını iddia etmişti. Karakaya'nın iddiaların ardından Vali Ramazan Sodan ise, bu iddiaların doğru olmadığını, mezhep ayrımı yapılmadığını ve her vatandaşa eşit mesafede durduklarını ifade etmişti.

Bu açıklamaların ardından İl Özel İdaresi ekipleri 4 kilometrelik stabilize Yaylakonak Beldesi yolunda bakım ve onarım çalışmalarına başladı. İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Doğan ve İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ali Alkuş, çalışmaları yerinde inceledi. Ekipler çalışırken, Yaylakonak mahalle muhtarları yapılan çalışmaları yakından takip ederek, çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Yaylakonak Merkez Mahalle Muhtarı Mehmet Yeter, AK Parti'nin yöneticilerine teşekkür ettiğini dile getirerek, yapılan hizmetlerden dolayı ilgililere ne kadar teşekkür edilse az olacağını ifade etti.

Karaçalı Mahalle Muhtarı Hasan Balıbay ise, kış mevsiminde yollarının kapandığını ve belde halkının eziyet çektiğini belirterek, yapılan yol çalışmasıyla vatandaşın çileden kurtarıldığını belirttiler.

Yaylakonak Belde yolunun yapım çalışmalarını değerlendiren Vali Ramazan Sodan ise, yol bakımının rutin çalışmalardan olduğunu, Belediye Başkanı Hasan Karakaya'nın daha önceki şikayetlerinde hissi davrandığını belirterek, hizmette ayrım yapmadıklarını kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 10:11:52
Güncelleme :13 Ocak 2009 Salı 10:19:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?