6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Taşkıran ilgiye şaşırdı

RESSAM REMZİ TAŞKIRAN ONURUNA EĞLENCE DÜZENLENDİ

GAP Gazeteciler Birliği'nin Ressam Remzi Taşkıran onuruna düzenlediği etkinlikte, sanat müziği dinletisi sunuldu.

Karadağ Ormanı mesire alanında düzenlenen ve çok sayıda kişinin katıldığı etkinlikte, davetliler unutulmaz anlar yaşadı. Ünlü Ressam Remzi Taşkıran'ın Adıyaman'da açtığı resim sergisine müteakip, GAP Gazeteciler Birliği tarafından ressama yönelik düzenlediği etkinlikte eğlenceli anlar yaşandı.

Bilim adamları, işadamları, televizyon, gazete, ajans ve radyo temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte sıcak sohbetler yaşandı.

Sıcak ortamda gerçekleşen sohbetlere Adıyaman Musiki Derneğinin seslendirdiği birbirinden güzel Sanat Müziği parçaları etkinliğe ayrı bir tat kattı. Davetlilerin hep bir ağızdan seslendirdiği şarkılar, davetlilerin güzel vakit geçirmesine vesile oldu.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynal Abidin Kıymaz, Ressam Remzi Taşkıran ile gençlik yıllarında yaşadıkları bazı olayları örnek vererek, Remzi Taşkıran'ın resim sanatına düşkünlüğünden bahsetti.

Zeynal Abidin Kıymaz, "En az resim sanatındaki kadar kendi kişiliğiyle de çok değerli bir şahsiyettir. Gençlik yıllarında birlikte büyüdüğüm bir arkadaşım, yıllar sonra tekrar Adıyaman'a resimleri ile birlikte döndü. Kendisi hemşerimiz olmasının yanında sanatçı kişiliğiyle beğenilen bir değerdir. Bizlerde sanata daha fazla sahip çıkmalıyız. Ressam Remzi Taşkıran'ın bu günkü etkinlikte bizimle birlikte olması bizlere son derece mutlu etmiştir" dedi.

Ressam Remzi Taşkıran ise, resim sergisi için geldiği memleketinde kendisini sevgi çemberinin içersinde bulduğunu belirterek, "Ben kendi memleketimde bu kadar fazla sevgi ve ilgi beklemiyordum. Şimdi hemşerilerim sanata yakın insanlar olduğunun farkına vardım. Bu ilgi ve sevgi karşısında mahcubiyet duymamak için daha güzel resimler yapacağım" dedi.

Konuşmaların ardından davetlilere çiğköfte, dondurma ve meyve ikramında bulunuldu.

RESSAM REMZİ TAŞKIRAN ONURUNA EĞLENCE DÜZENLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2010 Çarşamba 12:58:03
Güncelleme :7 Temmuz 2010 Çarşamba 13:47:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?