7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Taziye çadırına akın

Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren Mavi Marmara isimli gemiye saldıran İsrail askerlerinin kurşunu ile hayatını kaybederek şehitlik mertebesine erişen Fahri Yaldız'ın taziye çadırı ilk gününde, yakınları ve hemşerileri tarafından tıklım tıklım doldu.

Gazze şehidi için Kur'an-ı Kerim'in okunduğu ve duaların okunduğu demokrasi parkında bulunan taziye çadırında, taziyeye gelen vatandaşlar, İsrail'in gerçekleştirdiği hain saldırıya lanet okudu. Tanıyan tanımayan herkes şehide bir Fatiha okumak için taziye çadırına geldi. İsrail'i hain saldırıdan ötürü kınayan vatandaşlar, şehitlerin kanının yerde kalmasını istemiyor. Yüzlerce kişinin doldurduğu taziye çadırında, arkadaşları şehit Fahri Yaldız'ın dinine bağlı, tam bir dava adamı olduğunu vurguladılar.

Fahri Yaldız'ın şehit olduğunu gören ve saldırı anında gemide bulunan arkadaşları da saldırı anını anlattılar. Şehidi, dürüst, çalışkan, cesur ve gözü pek bir insan olarak tanıdıklarını söyleyen arkadaşları, değerli insanın değerli bir ölüme layık görüldüğü düşüncesine sahip. Şehitlik mertebesinin herkese nasip olmadığının altını çizen vatandaşlar, Gazze şehidi Fahri Yaldız'ın Adıyaman'ın gururu olduğunu ifade ettiler.

Şehit yakınlarının oldukça metanetli oldukları gözlendi. Taziye çadırı girişinde şehit Fahri Yaldız'ın resimleri sergileniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2010 Cumartesi 16:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?