4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADIYAMAN

TEDAŞ, kaçak elektrik avına çıktı

TEDAŞ Adıyaman Müessese Müdürlüğü ekipleri, kaçak elektrik kullanımına karşı denetimlerine devam ediyor.

TEDAŞ ekipleri, aldıkları ihbar sonunda kaçak elektrik kullanan işyeri ve ikametlere baskın düzenliyor. Son olarak Adıyaman merkeze bağlı Kızılcapınar Köyü’nde yapılan denetimlerde, 7 kişinin kaçak elektrik kullandığı tespit edilerek, yasal işlem yapılmak üzere savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

TEDAŞ Müessese Müdürü Mehmet Yaşar, kış aylarının gelmesi ile kaçak elektrik kullanımının artığına dikkat çekerek, "Kış mevsiminde ısınmak isteyen kişiler, kaçak elektrik ile ısıtıcı çalıştırıyor. Elektronik eşya ve ısıtıcıları kaçak elektrik ile çalıştıran kişiler, özellikle kış aylarında daha çok kaçak elektrik kullanımına neden oluyor" dedi.

Kaçak elektrik kullananların vatandaşlar tarafından ihbar edilmesi gerektiğini vurgulayan Yaşar, "Kaçak elektrik kullananlara karşı mücadelemiz devam edecek. Kaçak elektrik kullanımı yüz kızartıcı bir suç olup, cezası hapis cezasıdır. Kaçak elektrik kullananların cezaları paraya çevrilemiyor. Vatandaşların kaçak elektrik kullananları ihbar etmeleri kendileri menfaatlerinedir. Kaçak kullanılan elektrik açığı, faturasını ödeyen vatandaşın faturasına yansımaktadır. Bunun için vatandaşın kaçak elektrik kullananları ihbar etmelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Adıyaman-iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 16:59:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?