1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

TEDAŞ'ın özelleştirilmesine tepki

Enerji-Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, TEDAŞ özelleştirmelerine tepki gösterdi.

Enerji-Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul ve beraberindeki heyet, Adıyaman Şubesi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Tonbul, yaptığı açıklamada, Türkiye'de enerji politikalarının dışa bağlı yürütüldüğüne dikkat çekerek Enerji-Bir-Sen'in yapılan hataları tespit ederek yetkililere ilettiğini, fakat kendilerinin uyarılarına karşı kulak tıkandığını iddia etti. Adıyaman'da hizmet veren Göksu Edaş elektrik dağıtım şirketinin düşünülecek bir rakamla devir yapılacağını savunan Tonbul, Adıyaman'ın en az enerji kaçak kaybına sahip olan kent olduğunu söyledi.

Özelleştirmede dikkat edilecek hususlara değinen Tonbul, şunları söyledi: "1990'lı yıllardan beri yürütülen yanlış enerji politikaları ülkemizi elektrik üretimi konusunda dışa bağımlı hale getirmiştir. Tüm dünyada enerji sektörleri devlet kontrolünde yüksek kar oranı ile yürütülmekte iken ülkemizde verimlilik düşüncesiyle özelleştirilmeye gidilmektedir. Ancak bu işlem ülkemizde gerekli alt yapı çalışmaları yapılmadan, ver-kurtul politikasıyla uygulandığından özellikle bölgemizdeki Adıyaman ve
Kahramanmaraş illerimizde hazin sonuçlarla karşı karşıya kalınmıştır."

Ülkemizin enerji sektöründe yapılan özelleştirmelere ne kadar hazırlıksız olduğunun birçok hususla ortaya çıktığını anlatan Tonbul, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'nin an az kayıp kaçak oranına sahip Adıyaman ve Kahramanmaraş illerini kapsayan Göksu Edaş dağıtım bölgesinin 60 milyon dolar gibi komik bir rakamla işletme devri yapılmaktadır. Yapılan hatalara karşı sendikamızın sesine kulak tıkanmaktadır."

Sendika binasında yapılan basın toplantısına Enerji-Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul'un yanı sıra Teşkilatlanma Genel Sekreteri Zahit Borak, Şanlıurfa Şube Başkanı Emin Baysal, Adıyaman Şube Temsilcisi Selahattin Dökmener, Memur-Sen İl Temsilcisi Gaffari İzci, Sağlık-Sen İl Başkanı Abdulkadir Bozan, Teşkilatlanma Sekreteri Ramazan Yavaş, Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Sekreteri Neşet Taner ve şube yöneticileri katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 10:55:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?