1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Tefeci operasyonunda 2. dalga

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin tefecilere yönelik düzenlediği operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık bir ay önce tefecilere yönelik geniş çaplı operasyon başlatan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyonların ikinci dalgasını gerçekleştirdi.

İstihbarı çalışmalar neticesinde O.B. isimli şahsın, kardeşi, oğlu ve yeğenleriyle birlikte tefecilik yaptığı bilgisine ulaşılmasının ardından polis operasyon başlattı. Adıyaman merkezde 3 ve Samsat ilçesine bağlı Gölpınar köyünde 2 ikamete yapılan eş zamanlı operasyonda O.B., A.B., A.B. ve M.B. gözaltına alındı.

İkametlerde yapılan aramalarda 10 farklı kişiye ait nüfus cüzdan fotokopisi, 2 adet çek, 5 adet senet, çok sayıda banka dekontları ve mağdur şahıslar adına düzenlenmiş protokol, tapu ve belgeler ele geçirildi.

Tefecilik yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan kişilerin 42 kişiyi mağdur ettikleri, mağdurlara zorla boş senet imzalattıkları, senetlerin miktarının değiştirildiği, mağdurlara herhangi bir borç para vermeksizin doldurularak icraya verdikleri, bazı mağdurların ise yıllarca faiz ödediği, mağdurların tehdit edildiği, dolandırıldığı ve sahte senetlerin düzenlendiği tespit edildi.

Ayrıca bazı şüphelilerce bazı mağdurların eşlerinin ve kızlarının rahatsız ve taciz edilerek ahlaksızca tekliflerde bulundukları belirlendi. 4 zanlı, emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 13:03:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?