6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Tekel ambarlarının yerine konut

BELEDİYE BAŞKANI NECİP BÜYÜKASLAN'DAN MÜJDE

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Bahçecik mahallesinde bulunan Tekel ambarlarının yerine 65 metrekarelik konutların yapılacağı müjdesini verdi.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Bahçecik mahallesinde bulunan tekel ambarlarının yerine Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 65 metrekare konutların yapılacağını açıkladı.

Başkan Büyükaslan ayrıca, tarım işçilerinin sorunlarının çözüme kavuşturulması amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda 16 Şubat Salı günü yapılacak olan toplantıya; 23 ilin vali ve belediye başkanlarıyla birlikte toplantıya katılacağını söyledi.

Başkan Büyükaslan, "Tekel İşletme Müdürlüğü'ne ait müdürlük binası ve arsasının yanı sıra Bahçecik mahallesinde Tekel'e ait olan tütün depolarının yeri 68 dönümdür. Tekel İşletme Müdürlüğü'ne ait tütün depolarının yerine konut yapılmak üzere TOKİ'ye tahsisinin yapılması için işlemlerin başlatıldı. TOKİ yetkilileriyle yapılan görüşmede 65 metrekare olarak yapılması konusunda prensipte anlaştık" dedi.

Büyükaslan mevsimlik işçiler konusunda ise ,"Mevsimlik işçilerin, hayatını idame etmeleri için sürekli il dışına giderek çalışmak durumunda kaldıklarını, bu yüzden birçok sorunla karşılaştıklarını kaydeden Başkan Büyükaslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nezdinde gerçekleşecek olan toplantıda; bu soruna bir çözüm bulunacaktır. Adıyaman'da bazı yatırımlar yapılarak insanlarımızın il dışına gitmelerini önlemek amacıyla yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu insanlar gittikleri yerlerde haliyle ücret, barınma,

beslenme gibi çeşitli sorunlarla karşılaşıyorlar. Hatta çocukları sağlıklı bir eğitim bile alamıyorlar. Bu alanda göç alan ve göç veren 23 ilin valileri ve belediye başkanları ile 16 Şubat Salı günü Ankara'da bir toplantı yapılacağına dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bir çağrı aldık. Umut ediyoruz ki toplantıda vatandaşlarımızın söz konusu sorunlarına çözüm üretilir" açıklamalarında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2010 Pazar 16:15:01
Güncelleme :14 Şubat 2010 Pazar 17:27:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?